fbpx

Kakšen je resničen pomen erotičnih sanj?

Odnosi, Zanimivo, Življenjski slog

Erotične sanje o šefu, nekdanjih partnerjih ali istospolnih osebah imajo globlji pomen, kot je videti na prvi pogled.

Verjetno ni človeka med nami, ki od časa do časa ne bi imel tako imenovanih »mokrih sanj«. Te sanje so popolnoma običajne, v njih po navadi nastopa poleg sanjača tudi njegov partner ali simpatija. Včasih pa so erotične sanje takšne, da nas je skorajda sram, da smo jih sanjali. Ali ste vedeli, da imajo takšne sanje večji psihološki pomen?

Ljudem je neprijetno govoriti o erotičnih sanjah, zato je tudi težje ugotoviti, kaj pravzaprav pomenijo. Razumljivo je, da sanj, kako se ljubite z »nepravo« osebo ne boste delili na družbenih omrežjih ali med prijatelji, zato se tudi posvetovati ne morete z nikomer.

Lahko vam zaupamo, da ima večina od nas občasno »neprimerne« seksi sanje, vendar ne skrbite, to ne pomeni, da si tudi v resnici želite stika ali odnosa z osebo, ki jo sanjate. V večini velja ravno nasprotno.

Najpogostejši skrivni pomeni erotičnih sanj

V sanjah varate

Veliko ljudi sanja, da so nezvesti svojemu partnerju, kar pa še zdaleč ne pomeni, da si to želijo ali da so spolno nezadovoljeni.

Kadar v sanjah varate, to običajno predstavlja neko drugo prevaro ali neiskrenost do partnerja. Prav tako je to lahko znak, da si želite v postelji nekaj novega, vročega. Oseba, ki jo sanjate pa običajno pooseblja spolna dejanja, ki jih želite preizkusiti,pa jih iz neznanega razloga s partnerjem še niste.

monica

Kadar sanjate, da je nezvest vaš partner, to lahko pomeni, da ste negotovi. Morda vam manjka pozornosti in nežnost vaše ljubljene osebe. Take sanje lahko nakazujejo tudi strah, da vas bo ta oseba zapustila.

Prestopili ste mejo »območja prijateljstva«

Če imate erotične sanje o svojih prijateljih, ne glede na spol, ne skrbite, tudi to je običajno. Ni treba, da vam je ob naslednjem srečanju neprijetno, saj to ne pomeni, da vas ta oseba spolno privlači.

Take sanje lahko predstavljajo občudovanje ali zavist do tega prijatelja. To je lahko tudi neka lastnost ali veščina, ki bi si jo tudi sami želeli doseči.

Tudi sanje o partnerju vašega prijatelja so pogoste. Seveda tega prijatelju ali prijateljici ne boste priznali. Lahko vas potolažimo, da se v vas ne skrivajo čustva do te osebe, temveč v tej osebi vidite neko kvaliteto, za katero želite, da bi jo imeli vi ali vaš partner.

Seks s sodelavcem

Sanje v katerih doživite neverjeten seks s sodelavcem, s katerim skupaj pijeta kavo, ne pomenijo, da se z njim začnete spogledovati. Pomenijo, da bi si nekaj želeli od te osebe, pa vendar afera to ni. Ta potreba je lahko pozitivna ali negativna. Morda je ta oseba precej priljubljena in cenjena med ostalimi sodelavci, pa si želite, da bi to dosegli tudi sami. Lahko pa vas moti sodelavčeva navada, na primer petje, smrkanje, pokašljevanje med delom. Sami pri sebi razmislite in to zadevo rešite s sodelavcem.

strast

Seks z osebo istega spola

Ne skrbite, to ni znak, da ste latentni homoseksualec. Veliko ljudi, ki imajo partnerje nasprotnega spola, ima velikokrat takšne sanje, ravno zato, ker se ne obremenjujejo s spolno usmerjenostjo. Sanje te vrste simbolizirajo potrebo po ljubezni do sebe. To se običajno zgodi, če ste preveč kritični sami do sebe ali pa se v nekem trenutku ne počutite varno. Morda se česa tudi sramujete in se bojite, da bi vas razkrinkali. Če ste se v teh besedah prepoznali, je čas, da prenehate biti do sebe tako strogi in kritični. Osredotočite se na svoje pozitivne lastnosti in se imejte radi. Saj veste, kaj pravijo, najprej moraš imeti rad sebe, da imaš lahko rad druge.

Seks z znano osebo

Katero zvezdo iz Hollywooda pa vi sanjate? Velika verjetnost je, da vam je lik iz tv ekranov privlačen, pa vendar sanje nimajo povezave s to osebo. Glavna zvezda ste pravzaprav vi. Kadar se v sanjah ljubite z neko slavno osebo, to simbolizira neko željo, ki jo imate. Morda ne dobivate dovolj pozornosti od vam dragih oseb ali pa na splošno niste zadovoljni s svojim družabnim življenjem.

johnny

Morda je vaša želja tudi denar, slava in uspeh, nikakor pa ne seks s filmsko zvezdo. Ta znana oseba je tisto, kar si vi želite, da bi imeli v svojem zasebnem življenju, pa tega verjetno ne boste dosegli in običajno ni povezano z vašimi seksualnimi potrebami.

Seks z neznancem

Ljubiti se s skrivnostno osebo, ki ji ne vidimo obraza ali pa nosi masko, so ene izmed najpogostejših in najmočnejših sanj. Znanstveniki pravijo, da imajo takšne sanje zelo globok pomen. Veliko več vam lahko povedo o vas samih, kot o seksu. Če je vaš skrivnostni partner ljubeč in pozoren do vas, je to dober kazalnik, da se osebnostno razvijate in učite sprejemanja samega sebe.

Včasih pa imajo take sanje popolnoma nasproten pomen. Lahko pa seks z neznancem v sanjah pomeni, da morate odkriti nekaj, kar se skriva v vas. Skrit obraz simbolizira neodkrit del vas samih in da je čas, da se sprejmete in osvobodite osebo v sebi.

Seks z nadrejenim

Da pristanete v postelji s šefom, so čisto normalne sanje. Lahko se zgodi, da je ima vaš šef glavno vlogo v vaših erotičnih sanjah, celo tistih najbolj erotičnih.

Četudi vas nadrejeni v resnici privlači, je pomen erotičnih sanj, v katerih nastopa, popolnoma drugačen. V sanjah ste enakovredni s šefom, kar nakazuje, da v sebi vidite vodstvene sposobnosti, a vam realnost ne da priložnosti, da jih pokažete.

Te sanje so dober znak, saj pomenijo, da v službi dajete dober vtis. Naleteli boste na izzive in morda je čas za nove odgovornosti.

Seks z nekdanjim partnerjem

Sanjate seksi igrice z bivšim? Imate občutek krivde ali pa ste na meji,da bi mu poslali sporočilo? Nič od tega ne storite, saj takšne sanje pravzaprav povedo več o vaši novi kot o stari vezi. Morda čutite enako, kot ste čutili z nekdanjim partnerjem ali pa novo razmerje ni na isti poti kot prejšnja.

Če hkrati neprestano razmišljate o nekdanjem partnerju, lahko te sanje simbolizirajo vašo prizadetost in nerazrešene občutke. V takem primeru so znak, da razčistite s svojo preteklostjo, da boste lahko šli naprej.

Foto: Instagram


Sledite nam