Kakovostno življenje kljub alergijskemu rinitisu

Novice, Zanimivo, Zdravje

Alergijski rinitis je pogosta kratkotrajna ali dolgo trajajoča bolezen dihal; zamašen nos, kihanje, solzenje oči …

Alergijski rinitis je pogosta kratkotrajna ali dolgo trajajoča bolezen dihal, ki prizadene do štirideset odstotkov prebivalstva. Ljudje z alergijskim rinitisom v času izpostavljenosti alergenom najpogosteje trpijo zaradi zamašenega nosu, bistrega izcedka iz nosu, kihanja, srbenja v nosu in očeh ter solzenja oči. Tem simptomom se lahko pridružijo še glavobol, spremembe počutja, razdražljivost in slabša pozornost. Zaradi teh tegob bolezen pomembno vpliva na kakovost življenja, saj lahko moti spanec, vpliva na preživljanje prostega časa, povzroča kognitivne motnje, zmanjšuje delovno storilnost …

ClaritineS_10mg_skatla_desno_slo1

Pri obvladovanju bolezni je zelo pomembno, da se v največji možni meri izogibamo alergenom in da z zdravljenjem začnemo čim hitreje, najbolje že ob prvih znakih alergije.  Najpogosteje uporabljamo antihistaminike, lokalne kortikosteroide in lokalne dekongestive. Med antihistaminike druge generacije sodi tudi Claritine® (loratadin), ki učinkovito blaži simptome alergijskega rinitisa in kronične idiopatske urtikarije. Zdravilo Claritine deluje hitro, saj v manj kot eni uri ublaži simptome alergijskega rinitisa. Zdravilo ne vpliva na vsakodnevne aktivnosti. Na voljo je v različnih oblikah. Tablete Claritine S so na voljo brez recepta, uporaba pa je enostavna, saj ena tableta učinkuje 24 ur. Za uporabo pri otrocih starejših od dveh let je primeren Claritine sirup. Tablete s podaljšanim sproščanjem Claritinekombo pa so na slovenskem trgu edinstvena kombinacija loratadina in psevdoefedrina. Zdravilo Claritinekombo je še posebej primerno za bolnike, ki imajo zlasti izražene simptome zamašenega nosu.

Claritinekombo_120mg

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Vsebino omogoča Bayer d.o.o.

RSS Ustavi se!

 • Najboljše zdravilo za strah je bližina drugega
  Anka je imela diagnozo neozdravljive bolezni in čas njenega odhoda se je nezadržno približeval. S tem pa je rastel tudi njen strah.
 • Kako sem se in se soočam s svojimi strahovi
  Z znanjem za življenje in vsakodnevnim delom na sebi sem se uspela osvoboditi tudi največjih frustracij in strahov
 • Vonj oceana, nežen vetrič in mir – 5-minutni odklop
  V mnogih literaturah je stresni odgovor zložen v predalčke – stopnja ena, dva, tri itd. Vendar to je le teoretična interpretacija stresnih reakcij, ki pa se od posameznika do posameznika razlikuje.
 • C4
  Takratna izguba službe in nenadna smrt očeta so me pretresli do temeljev. V vrtincu zame že tako prehitrega življenjskega tempa, ki me je pogoltnil, in dodatnega šoka nisem mogla več dihati ...
 • Potlačen strah nezavedno prenašamo na potomce
  Zavedanje širšega družinskega konteksta vzorca potlačenja strahu nam daje možnost notranje biološke in psihološke osvoboditve ter omogoča, da potlačenega strahu ne prenašamo na naslednje potomce.