fbpx

Kako uničiti otroka

Zdravje, Zdravje in bolezni

Smo v kritičnem času, ko se v različnih intervalih bolj ali manj povsod po svetu poizkuša na razne načine vzpodbujati ideja o legalizaciji nekaterih prepovedanih drog…

“Legalizacija nekaterih prepovedanih drog je vabljiva, vendar popolnoma zgrešena.”

Smo v kritičnem času, ko se v različnih intervalih bolj ali manj povsod po svetu poizkuša na razne načine vzpodbujati ideja o legalizaciji nekaterih prepovedanih drog.

Tako na primer v Kaliforniji in Arizoni (ZDA) razmišljajo o možnosti, da bi bolnim osebam za lajšanje bolečin predpisovali kanabis, oziroma bi jim dovoljevali uporabo proizvodov kanabisa, predvsem marihuane. Taka razmišljanja dajejo zagon tistim, ki bi radi legalizirali vse prepovedane droge, kar je seveda napačno.

Če bo marihuana v uporabi v zdravstvene namene, je neizbežno, da se njena splošna uporaba še strožje omeji. Ozka uporaba v medicini je lahko resna grožnja, če postane to razlog za široko splošno uporabo.

V ZDA je argument tistih, ki bi radi legalizirali prepovedane droge, ta, da je ZDA tako ali tako izgubila vojno z drogami. To utemeljujejo tudi s stroški in številnim osebjem, ki se bojuje proti problemu drog, pa jim ga ni uspelo zajeziti niti omejiti. Nasprotno, problem postaja vse večji tudi z vidika organiziranosti ter struktur, ki so v te posle vpletene.

Naslednji argument zagovornikov legalizacije je, da bi zaradi legalizacije preprodajalci in organizirane združbe izgubili ogromne zaslužke, po njihovem mnenju pa naj bi izginilo tudi nasilje in izsiljevanje, ki je povezano s temi posli. Prav tako menijo, da ni pravilno in demokratično z zakoni omejevati take množice ljudi, pa čeprav se ukvarja z drogami.

V teh razmišljanjih je precej pomanjkljivosti. Prav gotovo vojna proti mamilom tudi v ZDA ni izgubljena. Število uporabnikov drog se je v ZDA bistveno zmanjšalo. To pripisujejo strožji zakonodaji ter striktni socialni politiki. Tudi preventiva v zgodnji fazi je pozitivno vplivala na take ugodne kazalce.

Slika med mladimi pa ni preveč ugodna ravno zaradi splošne tolerance do določenih pojavov, vezanih na prepovedane droge, ter mnenja mladih, da so imuni pred nevarnejšimi drogami, dokler bodo uporabljali po njihovem mnenju manj nevarne droge. Iz izkušenj pa je znano, da precej mladih po določenem času uživanja “nenevarnih drog” rado poseže po nevarnejših drogah. Legalizacija bi spravila v nevarnost celo generacijo.

Tisti, ki želijo legalizacijo drog, predvidevajo, da z njo droge ne bi bile več zanimive, ker bi bile na voljo legalno. Za take trditve ni prav nobenih dokazov. Mladi, ki uživajo droge, pravijo, da so relativno lahko dostopne! Tako lahko sklepamo, da bi se v primeru legalizacije prepovedanih drog njihova uporaba s še večjo dostopnostjo povečala najmanj za dvakrat. Legalizacija pomeni namreč tudi celotno družbeno in socialno sprejemljivost dodatne droge ali drog, kar prav gotovo ne koristi preprečevanju uporabe prepovedanih drog.

Argument proti legalizaciji je tudi mnenje mladih, ki uporabljajo prepovedane droge ali pa so jih kdaj poskusili. Trdijo, da jih strah pred represijo vendarle odvrača od še pogostejše uporabe in tudi razpečevanja drog.

Zanimiva sklepna misel priznane ustanove za raziskovanje problematike prepovedanih drog v ZDA je: “Prepovedane droge niso grožnja ameriški družbi zato, ker so ilegalne, ampak so ilegalne zato, ker so grožnja ameriški družbi!”

Ta misel je zelo globoka in uporabna tako rekoč za vsako družbo in v razmislek vsem, ki so za legalizacijo prepovedanih drog.

Ob teh različnih mnenjih in trditvah ter argumentih za in proti legalizaciji nekaterih ali vseh prepovedanih drog pa velja omeniti zanimivo dejavnost ameriškega finačnega mogotca Georgea Sorosa. S precejšnjo vsoto zelencev je pripomogel kampanji, da sta bila v Kaliforniji sprejeta dva zakona, ki bosta omogočala zdravstveno uporabo marihuane. Njegov finančni prispevek je bil večji od prispevka uradnih ustanov, ki so argumentirano nasprotovale sprejetju zakonov. Njegova “investicija” je razumljiva, če vemo, da George Soros s svojo fondacijo po vsem svetu (tudi v Sloveniji) finančno podpira številne preventivne projekte za zmanjševanje škode pri uporabi prepovedanih drog!!!

Avtor članka: Martin Vrančič
[Podatke na teh straneh je omogočilo in dovolilo v objavo Ministrstvo za notranje zadeve, za kar se jim prav lepo zahvaljujemo.]
 


Sledite nam