fbpx

Kako zdravo (s)hujšati in (p)ostati fit?

Gibanje, Novice, Prehrana, Zanimivo, Zdravoteka

Hujšanje je za posameznika težavno, saj mu primanjkuje znanja, pa tudi motivacije. Uspeh pa je zagotovljen …

S čezmerno telesno težo in presnovnimi motnjami se sooča vedno več ljudi. Težava se povečuje z nezdravim načinom življenja, za katerega so značilni stres, premalo telesnega gibanja, neredna in neustrezna prehrana in pomanjkanje počitka. V Sloveniji ima že 58 % odraslih čezmerno telesno težo, 18 % pa je debelih.

Uspešno hujšanje pod zdravniškim nadzorom

Ko se namenimo shujšati, kmalu ugotovimo, da je hujšanje le navidez enostaven proces. Polno je pasti, kot so jo-jo učinek, izsušenost, oslabelost organizma, glavoboli in podobne težave, ki se jim sami težko izognemo. Še posebej, če se nam zdi, da nam delovni vsakdan ne dopušča dovolj časa, da poskrbimo za svoje zdravje.

Sami bomo te težave težko premagali, saj nam primanjkuje znanja, pa tudi motivacije. Uspeh pa je zagotovljen s pomočjo strokovnjakov.

Če se pustimo voditi strokovnjakom, bomo trajno shujšali in ostali zdravi

V Termah Šmarješke Toplice uspešno hujša in razbremenjuje svoje telo vsako leto več kot 1.000 gostov. Dolgoletne izkušnje in znanje strokovnjakov, ki delujejo kot dobro uglašen orkester, zagotavljajo zanesljiv uspeh. Zdravnik, prehranski svetovalci, športni trenerji ter terapevti in posebej usposobljeno osebje v kuhinji vsak na svojem področju omogočajo, da gost pridobi vse potrebno znanje in motivacijo.

Vse je lažje v sproščenem okolju in ob podpori skupine

Za uspešno hujšanje je pomembna tudi sprostitev. Dokazano je, da gost, ki je v stresu, hujša znatno počasneje kot tisti, ki je sproščen in uživa v terapijah in aktivnostih. V Termah Šmarješke Toplice so v program zdravega hujšanja SlimFit vključene zanimive terapije in športne dejavnosti, ki goste sproščajo in zabavajo. Masaže, kopeli in savnanje zmanjšujejo stres, obenem pa pospešujejo razgrajevanje maščob in izločanje toksinov.

SlimFit v Termah Šmarješke Toplice je tudi nadvse sproščajoč oddih.

Nordijska hoja, plavanje in aerobika v termalnih bazenih, pilates, višinska vadba in kardiotreningi čvrstijo mišice, zagotavljajo porabo kalorij in sproščajo, poleg tega pa je v skupini ljudi z istim ciljem vzdušje še boljše, bolj spodbudno.

Če gost v gibanju uživa, mu to mimogrede »zleze pod kožo« in vadbo bo nadaljeval tudi doma.

V programu zdravega hujšanja SlimFit v Termah Šmarješke Toplice gost najprej opravi zdravniški pregled, ki med drugim vključuje tudi pregled pri kardiologu, in to z obremenitvenim testiranjem. Na podlagi ugotovljenega zdravstvenega stanja je odmerjena tudi obremenitev med terapijami in športnimi aktivnostmi, upoštevala pa ga bo tudi prehranska svetovalka pri načrtovanju osebnega jedilnika.

Program SlimFit vključuje tudi obremenitveni test pri kardiologu (ergometrijo). Terapije so prilagojene posameznikovemu zdravstvenemu stanju.

Zdrav jedilnik za vsakega gosta posebej

Jedilnik v Šmarjeških Toplicah oblikujejo individualno. Prehranska svetovalka ga izdela tako, da vsebuje odmerjeno kalorično vrednost in gost hujša, vendar pa mu ničesar ne primanjkuje – ne energije ne potrebnih hranil (vitaminov, mineralov, antioksidantov …) – in ni lačen. Prav tako ne vsiljujejo jedi, ki jih posameznik ne mara. Upoštevajo gostove najljubše okuse. Gostom celo svetujejo,  kako obroke pripraviti, da bodo kalorično revnejši, a bogati z dragocenimi hranili.

Prilagojena prehrana je prednost šmarješkega programa tudi za tiste, ki zaradi zdravstvenih težav ne smejo uživati katerega od živil, npr. zaradi alergije, intolerance ali drugih presnovnih motenj. Pri pripravi jedi vedno upoštevajo posameznikovo zdravstveno stanje in posebne želje.

Imejte se radi. Potrudite se za svoje zdravje.

Program SlimFit v Termah Šmarješke Toplice traja od 5 do 14 dni, lahko tudi dlje, že v petih dneh pa boste izgubili znaten del maščobnih oblog (predvsem na tistem delu telesa, kjer vas obloge najbolj ovirajo). Hkrati pridobite še vrsto drugih pozitivnih učinkov:

  • čvrstejše mišice,
  • boljša telesna zmogljivost,
  • skladnejšo postavo,
  • zdrave prehranjevalne in gibalne navade,
  • trden spanec.

Hkrati pa bo to tudi odličen dopust, saj boste v termah pozabili na vsakodnevne obveznosti in skrbi. Na kratko – odlično izhodišče za to, da res naredite nekaj zase.

Vas zanima več o hujšanju in o programu SlimFit?

Vprašajte strokovnjaka v Termah Šmarješke Toplice. Rezervirajte program SlimFit in naredite nekaj zase!

 


Sledite nam