fbpx

Kako vzgojiti zdravega, zadovoljnega in samozavestnega otroka?

Novice

Pri založbi Didakta je izšel priročnik ZDRAVILNE ZGODBICE slovenskih avtoric Mie Bone in Petre Julie Ujawe. Priročnik je namenjen tako staršem kot malčkom.

Pri založbi Didakta je izšel priročnik ZDRAVILNE ZGODBICE slovenskih avtoric Mie Bone in Petre Julie Ujawe. Priročnik je namenjen tako staršem kot malčkom.

Zdravilne-zgodbice-vsebinaVsebuje zgodbice, spisane s skrbno izdelanimi jezikovnimi vzorci, ki spodbujajo osvajanje osnovnih razvojnih nalog in razreševanje težav v prvih letih malčkovega življenja. S pomočjo Zdravilnih zgodbic otrokom pomagate predelati čustva, ki jih sami še ne uspejo prepoznati, in s tem poskrbite, da odrastejo v samozavestne in zadovoljne osebe.

Zdravilne zgodbice se osredotočajo na povsem naraven razvoj in s tem spodbujajo zdrav razvoj otroka. Zgodbice so že tradicionalno, danes pa tudi dokazano za otroke ključnega pomena. Najsodobnejša znanstvena dognanja potrjujejo, da malčki razumejo vsebino zgodbic še preden znajo govoriti (10-12).

Priročnik predstavlja inovativen pristop k spodbujanju otrokovega razvoja tudi v svetovnem merilu.

Vsebina: težave z govorom, izbruh trme, uspavanje in več …

Iz recenzij

Zdravilne zgodbice si zaslužijo ime zdravilne, saj z izbranimi vsebinami, toplimi besedami, prepletanjem domišljije in resničnosti, opisi junakov in junakinj, s katerimi se otroci identificirajo, delujejo kot ‘obliž na rano‘, kot sporočilo staršem, da ovire niso nepremostljive. 

Prof. dr. Ljubica Marjanovič Umek, razvojna psihologinja 

Pred nami je odličen priročnik za starše, ki temelji na razvojno psiholoških spoznanjih, in zbirka prijetnih zgodb za otroke, ki bodo olajšale marsikatero njihovo stisko.

Doc. dr. Katarina Habe, psihologinja

Zdravilne zgodbice je knjiga, ki nedvomno sodi na knjižno poličko v vsaki otroški sobi. 

Lili Žagar, voditeljica

Več o knjigi: http://www.didakta.si/e-knjigarna/prirocniki/vzgoja/zdravilne_zgodbice.html

Oglasno sporočilo


Sledite nam