fbpx

Kako vam lahko na poti do zdravja pomaga magnetna terapija?

Novice, Zanimivo, Zdravje

Magnetna terapija poskrbi za povečanje prekrvavitve v telesu ter spodbuja celice k boljšemu obnavljanju in delovanju.

Osnova našega fizičnega telesa je celica. Celice tvorijo različne organe, ki imajo različne funkcije pri delovanju telesa. A kljub temu vse celice za dobro delovanje in s tem posledično za zdrave organe potrebujejo isto: vodo, kisik in hranila. Da bi se v telesu povečala prekrvavitev, z njo pa bi do celic prišlo več vode, kisika in bistvenih hranil, ki jih te potrebujejo za to, da so zdrave in se hitreje obnavljajo, nam pomaga skrbeti tudi magnetna terapija.

Kaj je magnetna terapija?

Vpliv na zdravje obljublja veliko vrst magnetnih terapij, za katere naj bi včasih skrbeli tudi poceni proizvodi, ki naj bi delovali na telo s pomočjo statičnih magnetov (na primer magnetne zapestnice). Če vključimo zdravo pamet, hitro ugotovimo, da droben magnet v zapestnici ne privlači niti papirne sponke na drugi strani kartona, torej se ni smiselno slepiti, da deluje skozi kožo, ki je debela okoli tri milimetre. Nekaj popolnoma drugega je magnetna terapija na osnovi pulznih elektromagnetnih polj, ki se uporablja kot del fizikalne medicine in jo uporabljajo tudi v zdravstvenih ustanovah.

Pulzna magnetna terapija temelji na usmerjanju pulznih magnetnih polj na tkivo, ki zahteva zdravljenje oziroma v katerem želimo odpraviti bolečino. Pozitivno deluje na vse telesne celice, saj pospeši oksigenacijo celic in jim tako pomaga do boljše regeneracije in boljšega delovanja. Nizkofrekvenčno magnetno polje povzroči mikrovibracijo celičnih struktur, zaradi katere se iz celic tudi hitreje izločajo odpadni produkti. Pulzna magnetna terapija vpliva na telo tako, da poskrbi za zdravje vsake posamezne celice, torej osnovnega gradnika našega telesa.

magnetna-terapija

Kdaj nam koristi magnetna terapija?

Pulzna magnetoterapija se lahko uporablja preventivno, saj spodbuja celice k boljšemu obnavljanju ter boljšemu delovanju. Prav tako pa je njena uporaba priporočljiva, ko se pojavijo bolečine in težave z zdravjem. V zdravstvenih ustanovah jo uporabljajo predvsem pri ortopedskih bolnikih, pri športnih in delovnih poškodbah in podobno.

Če se odločite za magnetno terapijo preventivno, boste hitro opazili, da vam ta pomaga pri splošnem počutju in dvigu ravni energije, pri spancu in tudi pri krepitvi imunskega sistema; sicer pa se magnetna terapija uporablja pri zlomih kosti in poškodbah mišic, pri revmatizmu, artritisu, osteoporozi, bolečinah v hrbtenici, glavobolih, za spodbujanje obtoka ter pri boleznih srca in ožilja. Magnetoterapija je torej terapija, ki ima širok spekter uporabe, zato je priporočljiva tako rekoč za vsakogar.

Možnost najema oz. preizkusa vam nudi Slovenski proizvajalec elektromagnetne blazine Magus. Njihov medicinski pripomoček je certificiran in zato za domačo uporabo varen in hkrati učinkovit. Blazino vam izposodijo za 4, 6 ali 8 tednov, da se resnično prepričate, kako vam lahko na poti do zdravja pomaga magnetna terapija.

Slika mala+kontrola blazina Magus


Sledite nam