Kako se znebiti negativne energije?

Obstajajo načini, s katerimi se negativne energije popolnoma znebite, zato prevzemite nadzor in zavladajte svojemu umu.

Ali se kdaj počutite, kot da se nad vami kopiči temen oblak, ki vam preprečuje, da bi uživali svoje življenje? Ali se prebujate utrujeni in se vam ne uspe znebiti negativnih čustev? Znaki, da se ukvarjate z visoko stopnjo negativne energije, so:

  • ljudje vas v zadnjem času vznemirjajo in gredo na živce,
  • že dolgo se niste družili z ljudmi, ki so vam ljubi,
  • zdi se vam, da se vam dogajajo nepravične stvari,
  • vaš dom vam delujete kaotičen,
  • počutite se, kot da niste dovolj cenjeni,
  • počutite se utrujeni, omotično, ste pod velikim stresom in pogosto se vam spreminja razpoloženje,
  • vaš spanec in prehranjevalne navade so neuravnoteženi,
  • v zadnjem času ste zelo čustveni in hitro se razjočete.

 

[see url=”https://med.over.net/clanek/samomotivacija/”]Samomotivacija[/see]

Navedeni simptomi so znaki, da se v vas že nekaj časa kopiči negativna energija. Ne skrbite, saj obstaja več načinov, s katerimi se lahko popolnoma znebite negativne energije.

Vzdržujte svoje telo

Ko se počutite slabo, je najlažje, da se uležete v posteljo in posežete po nezdravih prigrizkih, ki vam trenutno popravijo razpoloženje, kasneje pa se počutite še slabše. Namesto tega pojdite na dolg sprehod in vdahnite svež zrak. Vaja je ključnega pomena za ohranjanje visoke ravni endorfina in serotonina, ki delujeta na izboljšanje vašega razpoloženja.

Vaša prehrana mora biti zdrava in uravnotežena. Povečajte vnos svežih in zdravih živil, ki bodo povečali okrevanje celic in vrnili telo v ravnovesje. Izberite sadje in zelenjavo namesto nezdravih prigrizkov, vedno pa si lahko privoščite tudi nekaj temne čokolade.

free

Preživite čas z ljudmi, ob katerih se počutite dobro

Če se želite znebiti negativne energije, je zelo pomembno, da se gibate v družbi pozitivnih ljudi. Izogibajte se ljudi, zaradi katerih se počutite slabo. Če se v družbi  nekateri ljudi nenehno počutite slabo, te osebe niso vredne vašega časa in truda. Namesto tega, preživite čas z ljudmi, ki so srečni in pozitivni. To so ljudje, s katerimi se lahko smejite, zabavate ter izmenjate ideje in ambicije.

Naučiti se morate, kako se smejati tudi v trenutkih, ko vam ni do tega. Smeh zmanjšuje raven stresa, lajša žalost in razočaranje. To boste dosegli, če se obdate z ljudmi, ki v vas vzbujajo pozitivna čustva.

Očistite svoj dom

Dom predstavlja stanje duha. Kaotičen dom predstavlja kaotičen um. Umazanija in nered v vas prebuja negativno energijo. Več časa, ko boste preživeli v neredu, več negativne energije se bo nakopičilo v vas. V prostoru, ki je lep, čist, urejen, svetel, prostoren in topel, se boste počutili bolje in srečnejše.

[see url=”https://med.over.net/clanek/10-razlogov-da-zacnete-z-meditacijo/”]Razlogi, da začnete z meditacijo[/see]

Čiščenje doma je prvi korak pri odpravljanju negativne energije. Začnite pri stvareh, ki se jih je treba znebiti, ki so odveč in jih ne potrebujete. Stvari, ki še nikoli niso bile uporabljene, podarite nekomu, ki jih potrebuje. Presenečeni boste, koliko bolje se boste, zaradi tega počutili.

Osvobodite se negativnih čustev

Negativna energija se hrani z negativnimi čustvi. Popolnoma normalno je, da ste včasih žalosten in jezen. Težava pa nastane, ko ta negativna čustva ne »predelate« in se kopičijo. Da bi to preprečili, je zelo pomembno, da čustva v celoti sprejmete in jih začutite.

Če menite, da potrebujete čas zase in izolacijo, potem to storite. Vedno delajte po občutku. Ne dovolite, da vaš um upravljajo negativne misli in občutki. Ste vladar svojega uma, kar pomenida lahko v celoti nadzirate svojo reakcijo na negativno stanje.

Po izboru uredništva

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,432
28.03.2024 ob 19:17
296,669
28.03.2024 ob 22:21
112,967
28.10.2022 ob 14:48
Preberi več

Več novic

New Report

Close