fbpx

Kako se ogniti prehladom in virozam v zimskih dneh

Aktualno, Družina, Zanimivo, Zdravje, Življenjski slog

Ob prehodu letnih časov, še posebej pa v zimskih dneh pogosto podležemo prehladom, virozam in drugim obolenjem zgornjih dihalnih poti. Razlog za to je skoraj vedno le eden in sicer oslabljen imunski sistem.

Zmotno je prepričanje, da smo se prehladili, ker nas je zeblo ali ker smo bili premalo oblečeni, saj je za prehlad vedno kriv virus, ki smo ga nalezli. Morda je »spal« v nas in se ob padcu imunskega sistema aktiviral. Za padec imunskega sistema pa so vzroki lahko različni, eden je seveda lahko tudi mraz oz. podhlajenost.

Če se torej želimo ogniti prehladom in virozam med in po praznikih je pomembno, da svoj imunski sistem kar najbolj okrepimo, kar pa je v zimskih dneh, ko smo manj telesno dejavni, se veliko zadržujemo v zaprtih prostorih, si ne vzamemo časa za kvalitetne in raznolike obroke in smo v večji meri podvrženi stresu, težko.

Sedež imunskega sistema se nahaja v sluznici črevesja, saj je tam več kot 60 % celic imunskega sistema.

Pomanjkanje dobrih bakterij v črevesju oslabi imunski sistem in omogoča vdor klic, patogenih bakterij in virusov, zaradi česar smo bolj podvrženi boleznim in hitreje zbolimo.

Do pomanjkanja dobrih bakterij lahko pride zaradi uživanja nezdrave hrane in stresa, zato je pomembno, da poskrbimo za zadostno količino zdravih bakterij v telesu.

Probiotiki so eno tistih prehranskih dopolnil, ki pomagajo obnavljati in vzdrževati bakterije v črevesni flori in tako vplivajo na imunski sistem.

Odlično pa na imunski sistem vpliva tudi kanabidiol CBD, ki se nahaja v industrijski konoplji, rastlini prihodnosti. Zato je kombinacija probiotikov in konoplje še posebej učinkovita v zimskih dneh, ko je naš imunski sistem oslabljen zaradi številnih razlogov. Najdete jo tudi v izdelku ProbiCanna, slovenskega podjetja Be Hempy, ki ima lastne nasade konoplje, ki jo pridelujejo brez pesticidov, herbicidov in GSO (gensko spremenjeni organizmov) in ročno obirajo, saj je kvaliteta izdelkov v veliki meri odvisna od glavne učinkovine.


Sledite nam