fbpx

Kako poskrbeti za kožo v času poletja?

Človeško telo, Novice, Zanimivo

Koža je izjemno živahen organ , ki nas varuje pred škodljivimi zunanjimi vplivi in je pomemben …

Koža je izjemno živahen organ , ki nas varuje pred škodljivimi zunanjimi vplivi in je pomemben imunološki ter izločevalni organ. Zato je pravilna nega kože bistvenega pomena za ohranjanje ne samo lepote, ampak tudi njenega zdravja.

Kaj lahko ponudimo svoji koži?

Najbolj univerzalno sredstvo je vsekakor aloe vera gel. Edinstven gel iz sredice sočnih listov, bogat z vitamini in minerali kožo vlaži, ščiti, obnavlja in hladi. Zaradi svoje naravne sestave in izjemnih negovalnih ter regeneracijskih lastnosti je primeren tako za normalno kot občutljivo kožo.

Alo-vera-listi

Nepogrešljiv dodatek  v poletnih dneh

Aloe vera gel je nepogrešljiv skozi celo leto, še posebej pa v poletnem času, ko kožo ščiti pred opeklinami, jo hladi in pomiri.  Ko koža postane suha in luskasta, je edinstvena prednost gela, da prodre v globlje plasti in ji povrne elastičnost, prožnost in jo ščiti pred prezgodnjim staranjem.

Za izdatno vlaženje, hidratantni učinek, kakor tudi podaljšanje tena kože je odlična rešitev tudi losijon z aloe vera gelom in izbranimi naravnimi učinkovinami kot sta kakavovo in karitejevo maslo. Maslo namreč kožo nahrani z izbranimi maščobami. V poletnem času je zelo priljubljeno kakavovo maslo, ki kožo neguje in mehča. Vsebuje izdatno mero vitamina E in tako kožo ščiti pred delovanjem prostih radikalov. Karitejevo maslo pa koži razveže togost in jo naredi še bolj prožno.

Zdravi poškodovano kožo

Snovi v gelu nudijo pomembna hranila za rast novega tkiva, delujejo pa tudi protivnetno in s tem pospešujejo celjenje. Koža je po uporabi prožna, rdečica in srbečica se umirita, gel pa gladi tudi gubice. Tako je gel odlična pomoč pri opeklinah in vrezninah, po pikih insektov, kožo pa varuje tudi pred okužbami.

In še lepotni nasvet …

Ne pozabite, da je aloe vera gel pomembna sestavina doma pripravljenih mask, pilingov in odlična za oblikovanje pričeske. Gel učinkovito ohladi in pomiri kožo tudi po depilaciji ali britju.

AloeVera_Jana_

Oglasno sporočilo


Sledite nam