fbpx

Kako odpraviti utrujenost in odvečne maščobe hkrati?

Novice, Zdravje in bolezni

Vsak od nas je doživel trenutke, ko imamo občutek, da so naše baterije povsem izpraznjene. Razlogov za utrujenost je lahko več, od …

utrujenost

Vsak od nas je doživel trenutke, ko imamo občutek, da so naše baterije povsem izpraznjene.

Razlogov za utrujenost je lahko več, od fizične in psihične preobremenitve, nezdravega načina življenja (kajenje, neustrezna hrana …), oksidativnega stresa, slabokrvnosti do neenakomernega krvnega tlaka (živč­na po­go­je­na hi­po­ten­zi­ja).

Dejstvo je, da so ljudje (v povprečju), ki so fizično bolj aktivni, manj izpostavljeni nevarnosti nezdravega prehranjevanja in lažje prenašajo različne obremenitve. A ne glede na to je narava poskrbela, da lahko v nekaterih primerih odpravimo tako utrujenost in odvečne maščobe na en mah.

Narava nam v raznih živilih ponuja antioksidante, eden najmočnejših pa je resveratrol. O njem smo že pisali, da zavira starost in zakaj so antioksidanti tako pomembni za naše telo. Na splošno pa antioksidati (kot je resveratrol) v človeškem organizmu igrajo pomembno vlogo, saj preprečujejo staranje kože, krepijo imunski sistem, dvigujejo telesno sposobnost in pozitivno vplivajo na naš živčni sistem.

Ko govorimo o utrujenosti in odvečnih maščobah pa resveartrol skrbi, da imamo več energije ter spodbuja celice, da bolje in hitreje porabljajo kalorije in maščobo, posledično začnemo izgubljati maščobo okoli trebuha (če je nismo že prej).

Znanstveniki potrjujejo pozitivne učinke

Nizozemska raziskava je pokazala, da resveratrol zmanjšuje negativen učinek mastne prehrane na organizem. Vsakodnevno uživanje resveratrola zmanjšuje apetit ter pospešuje metabolizem in tako pospeši porabo maščob. Tudi na ameriški univerzi Purdue so se lotili obsežne raziskave o povezanosti resveratrola z izgubo telesne teže in prišli do zanimivih rezultatov, po katerih naj bi resveratrol preprečil tudi nabiranje odvečne maščobe in posledično zmanjševal tveganje za debelost.

Zanimivo predavanje o resveratrolu od Davida Sinclairja

Zanimive teme na naših forumih

Uredniški prispevek


Sledite nam