fbpx

Kako lahko pomagam svojemu otroku pri bolezni in poškodbi?

Zdravje in bolezni, Zdravje otrok

Kako lahko pomagam svojemu otroku, če zboli ali se poškoduje, pa tudi prijateljici po porodu ali če izgubi ljubljeno osebo?

otroški jok

Kako lahko pomagam svojemu otroku, če zboli ali se poškoduje, pa tudi prijateljici po porodu ali če izgubi ljubljeno osebo? Tokrat se bomo čisto praktično učile: kako osebi pomagati, da hitreje okreva po nesreči, bolezni ali prepiru, kako pomagati otroku, če se poškoduje ali zboli, zakaj imamo sposobnost in moč vplivati na svoje zdravje, prijemov, s katerimi boste olajšali bolečino in nelagodje bližnjemu.

O tem, kako se vsega lotiti, smo na kratko govorili z Antonino Rome, dr. med. (na fotografiji spodaj); zdravnico, ki se je usmerila v naravno medicino

Antonina_RomeZakaj imamo sposobnost in moč vplivati na svoje zdravje?

Zato ker smo več kot meso, kosti in možgani. Že na medicinski fakulteti sem se težko poistovetila z idejo, ki so jo prenašali na predavanjih, da ‘smo možgani’. Težko sem razumela, da sem jaz skupek možganskih celic. Raje imam definicijo jaz in moje telo, moji možgani itd. Torej iz tega izpeljemo, da mi ustvarjamo svoje življenje.

Pomembno postane tisto, kar VI vrednotite. Če vrednotite bolečino, ta postane za vas pomembna in preide v ospredje vaše pozornosti. Če vrednotite in poudarjate zdravje, pozitiven odnos do telesa, življenja, tovrstne stvari preidejo v ospredje vaše pozornosti. Zato ker MI sami ustvarjamo svoje življenje.

Kako lahko olajšamo bolečino in nelagodje bližnjemu?

Odgovor na to in naslednje vprašanje je pravzaprav identičen. Učijo, da struktura nadzoruje funkcije telesa. Kaj pa, če se motimo? Kaj pa, če ideja nadzoruje strukturo, torej telo? In ponovno smo pri razlikovanju jaz in moje telo. Ali jaz nadzorujem telo ali telo nadzoruje mene. Enako je pri bolečini in čustvenih izgubah.

Kako lahko pomagam svojemu otroku, če zboli ali se poškoduje, pa tudi prijateljici po porodu ali če izgubi ljubljeno osebo?

Z zelo preprosto tehniko, ki se je lahko zelo hitro naučimo (brezplačna delavnica bo 11. 2. od 10.00 do 11. 00 v Cityparkovem otroškem parku), katere namen je vzpostaviti in povrniti dobro komunikacijo nas samih do našega telesa.

Si lahko pomagamo ob nelagodju, bolečini, poškodbi in bolezni tudi sami?

Formula je enostavna. Jaz nadzorujem svoje telo, torej namesto da se introvertiram, se moram ekstrovertirati. To je formula, da usmerimo pozornost navzven in opazujemo okolje, ljudi, predmete okoli sebe. In na tokratni delavnici se bomo učili prav to. Kako se ekstrovertirati ob bolečini, bolezni, čustveni izgubi, duševnem stresu, po prepiru.

S seboj pripeljite prijateljico, partnerja ali pa samo plišastega medvedka, na katerem boste vadili.

V torek, 11. 2. ste od 10.00 do 11.00 vabljeni na brezplačno delavnico v Cityparkov otroški park, kjer boste odkrili, kako enostavno lahko nadzorujemo svoje telo in obenem pomagamo svojim najbližjim. Še več o brezplačnih delavnicah za mamice, nosečnice in otroke ter o brezplačni jogici in baby yogi v Cityparku na www.facebook.com/otroskajogica, www.citypark.si.


Sledite nam