Kako izbrati nezgodno zavarovanje za otroka

Izberite zavarovanje, ki vam bo v primeru nezgode zagotovilo ustrezna kritja. Največ pozornosti namenite trajni invalidnosti

Se ob začetku šolskega leta sprašujete, ali otrok zares potrebuje nezgodno zavarovanje?
Tudi če si rečete: »Raje plačam. Nikoli ne veš …,« izberite zavarovanje, ki vam bo v primeru nezgode zagotovilo ustrezna kritja.

Pri akcijskih nezgodnih zavarovanjih otrok in mladine zavarovalnice oblikujejo pakete, ki so prilagojeni najpogostejšim tveganjem in omogočajo enostavno in hitro sklepanje. Zato priporočamo, da natančno primerjate posamezne pakete po naslednjih korakih. Preglejte pa tudi infografiko, kjer smo povzeli pomembne informacije:

Kaj je nezgoda ter kako vam lahko pomaga nezgodno zavarovanje?

  • Izberite želeno višino zavarovalne vsote za invalidnost. Trajna invalidnost ne pomeni le najhujših poškodb, ampak so to vse poškodbe, ki pustijo trajne posledice, kot so na primer omejena gibljivost sklepov, brazgotine po opeklinah, urezninah ali poškodbah. Podatki kažejo, da je najpogostejša poškodba otrok, zaradi katere je bilo izplačano to nadomestilo, izguba stalnih zdravih zob.
  • Preverite višino in način progresivnega izplačila. Vrednost nezgodnega zavarovanja se najbolj izkaže v primerih, kadar se morate soočiti s hudimi posledicami nezgode otroka. Takrat ni pomembna samo visoka zavarovalna vsota za trajno invalidnost, pač pa tudi višina progresivnega izplačila. Predvsem se prepričajte, pri kateri stopnji invalidnosti zavarovalnica prične dejansko izplačevati progresijo in kako visoka je.
Izberite zavarovanje, ki vam bo v primeru nezgode zagotovilo ustrezna kritja. Zveza potrošnikov Slovenije priporoča, da največjo pozornost namenite trajni invalidnosti.
  • Primerjajte višine dodatnih kritij. Ko ste izbrali zavarovalno vsoto za invalidnost, ki glede na premijo zagotavlja najboljše kritje, primerjajte še višine ostalih kritij, ki so vključena v posameznem paketu, kot so dnevno nadomestilo, nadomestilo za bolnišnični dan, stroški zdravljenja ter nezgodna smrt pri zavarovanju otrok in mladine, ki so že dopolnili 14. leto starosti. Ta kritja naj ne bodo bistvena za končno izbiro, saj pri otrocih delovna nesposobnost ne vpliva na izpad dohodka, razen kadar morate zaradi bolezni otroka sami koristiti bolniško odsotnost.
  • Upoštevajte dodatne ugodnosti. Zavarovalnice v pakete vključujejo dodatne ugodnosti in kritja. Pri Zavarovalnici Triglav je to na primer 100-odstotno kritje za nezgode, ki se otroku, mlajšemu od 14 let lahko pripetijo pri športu, tudi če se z njim aktivno ukvarja in je član športnega kluba. Zavarovalni paketi za otroke in mlade vključujejo tudi kritje stroškov pregledov, preiskav, fizioterapije in druge stroške zdravljenja, ki so nujni in so predpisani s strani zdravnika ter jih mora zavarovanec plačati sam.

Katere stvari je še potrebno preveriti, preberite tukaj.

Forum

Naši strokovnjaki odgovarjajo na vaša vprašanja

Poleg svetovanja na forumih, na portalu Med.Over.Net nudimo tudi video posvet s strokovnjaki – ePosvet.

Kategorije
Število tem
Zadnja dejavnost
164,403
19.03.2024 ob 02:01
296,659
18.03.2024 ob 19:10
112,964
18.03.2024 ob 22:33
Preberi več

Več novic

New Report

Close