fbpx

Ali dobro skrbite za svoje zobe?

Novice, Zanimivo, Zdravoteka

Veste zakaj je koristno, da zdravju v ustni votlini namenite veliko pozornosti? V testu preverite, ali je namenite dovolj.

Koristno je, da zdravju v ustni votlini namenite veliko pozornosti. V testu preverite, ali je namenite dovolj. Ni pa treba, da vam skrb za zdrave zobe s stroški povzroča sive lase.

Višina doplačil za nadstandardni material in storitve ter plačil za storitve, ki jih obvezno zdravstveno zavarovanje ne krije ali pa jih zaradi čakalnih vrst ne more zagotoviti takoj, ko jih potrebujete, pogosto preseneti. Slovenci te stroške po raziskavi družbe Valicon praviloma podcenjujemo. Pričakujemo, da bomo plačali manj, kot je dejanski strošek.

S staranjem zobovja se stroški za redno vzdrževanje in popravilo stanja v ustni votlini le še višajo. Zneski, ki jih pustite pri zobozdravniku, bodo tako z vsakim dodatnim letom starosti višji.

K zobozdravniku brez stresa

Da se ne bi bali izdatkov, je smotrno razmisliti o zavarovanju, ki omogoči, da vam vaš izbrani zobozdravnik storitev opravi z nadstandardnimi materiali in brez dodatnih stroškov.

Dodatni zavarovanji Zobje in Zobje+, ki ju je pripravila Triglav, Zdravstvena zavarovalnica, vas pri vašem osebnem zdravniku razbremenita doplačil za višjo kakovost storitev in materialov. Za nekatere storitve, ki so v celoti samoplačniške, pa boste stroške dobili povrnjene v celoti.

Imate kakšno vprašanje o zavarovanju zob?
Odgovore na najpogostejša vprašanja, ki nam jih zastavljate, poiščite tukaj.

Čeprav v skrbi za svoje zobe kdaj sežete globoko v žep, je seveda pomembno, da zdravju zob in ustne votline namenite, kar se da veliko pozornosti. S testom ugotovite, ali se zobem posvečate premalo ali morda v skrbi zanje celo pretiravate. Seznanite se z boleznimi, ki jih lahko povzroča nezdrava ustna votlina, in vzemite zdravje svojih zob v svoje roke.


Sledite nam