fbpx

Kaj smo spoznali v Mesecu dni za zdravje 2019

Mesec dni za zdravje, Žensko zdravje

Na svetovni dan zdravja, 7. aprila 2019, smo pričeli z Mesecem dni za zdravje. Z zbranimi članki, ki smo jih pripravili v sodelovanju s strokovnjaki in partnerji, smo pisali o temah povezanih z moškim in ženskim zdravjem. Danes jih zbiramo na enem mestu in vas vabimo, da se nam pridružite prihodnje leto.

moški in ženska oddih

Pravijo, da je zdravje vrednota, ki se je premalo zavedamo, dokler smo zdravi. Zato na Med.Over.Net vsako leto na svetovni dan zdravja, 7. aprila, začnemo z akcijo Mesec dni za zdravje.

Letos smo ga posvetili pogostim ženskim in moškim dilemam, zdravstvenim zapletom, boleznim in preventivnim ukrepom.

Ustvarili smo vsebine, da z njihovo pomočjo lahko pridobite informacije, si z dvignete razpoloženje, okrepite dobro počutje, opustite škodljive navade, sprejmete nove pristope in si olajšate življenje.

Kaj bi morali vsi vedeti o svojem zdravju?

Nekateri nasveti o zdravju so že stokrat slišani, ampak včasih jih zares razumemo šele takrat, ko ga slišimo 101. Preverite, ali ste že vedeli in sporočite nam, če boste tokrat zares upoštevali:

Lepe misli in pregovori o zdravju

Kaj bi morala vedeti ženska o svojem zdravju?

Sodobna ženska je podvrževa številnim pritiskom in izzivom. Že od nekdaj je varuhinja doma, otrok in zdravja celotne družine. V skrbi za druge, ženska pogosto pozabi nase. Če ne prej, se po štiridesetem letu pogosto sreča z utrujenostjo, bolečinami, splošnim nezadovoljstvom in tudi zdravstvenimi težavami.

Z namenom podpore vsem ženskam in v želji, da bi pravočasno spoznale, na kaj biti pozorne, da ohranijo svoje zdravje, smo tradicionalni Mesec dni za zdravje v letu 2019 posvetili ravno ženskim vprašanjem.

Ne spreglejte člankov o ženskem zdravju:

Kaj bi morali moški vedeti o svojem zdravju ali pa jim bomo me povedale

Moški so trdi kot rakov oklep, a znotraj mehki, so besede člana društva Onkoman, ki med drugim združuje tudi bolnike z rakom.

“Težko si srečen, če nisi zdrav. Tudi bogastva ne moreš uživati, če nisi zdrav. Tudi ljubiti je težko, če nisi zdrav. A ko si ponovno zdrav, zmoreš vse.”

Društvo Onkoman

Tako kot ženske, tudi moški pogosto pozabljajo na svoje zdravje. Predvsem pa k zdravniku odhajajo prepozno. Njihovo zdravje je zaradi tega še bolj ranljivo. Ko k temu prištejemo še manj zdrav način življenja, ki se pri nekaterih odraža predvsem v slabi kakovosti zaužite hrane in alkohola, so temelji moškega zdravja na trhlih nogah.

Ne spreglejte člankov o moškem zdravju:

Delimo takrat, ko lahko

Danes, ko lahko in ko jih imamo, jih čuvajmo kot največji zaklad. Svoje zdravje, svoj čas in svojo energijo. Vabimo pa vas, da delite svoj denar za dober namen. Društvo Onkoman ob podpori podjetja Mercator letos zbira sredstva za nakup urološkega simulatorja. Tudi Dr. Feelgood podpira moško zdravje.

ne ignoriraj, doniraj banner 970x500

Zahvala partnerjem


Sledite nam