fbpx

Kaj narediti, če izgubite stik z najstnikom?

Dogodki, Zanimivo

Ob dnevu družin, vsem staršem in strokovnim delavcem, podarjajo izjemno predavanje avtorjev knjige Izštekani najstniki in straši, ki štekajo.

Otrok je za vsakega starša čudež narave, ki prinese polno čustvenih trenutkov v življenje. Velikokrat, če ne vedno je vzgoja otroka do obdobja pubertete »rutinsko« oz. utečeno delo, ko pa pride obdobje pubertete pa brez pravega razloga starši velikokrat postanejo nemočni.

V Zvezi prijateljev mladine so prepričani, da je stik z najstnikom temelj zdravega razvoja, zato v sredo 14. Maja 2014, ob 18:00 v Festivalni dvorani Ljubljana organizirajo brezplačno strokovno predavanje z naslovom: Stik z najstnikom kot temelj zdravega razvoja.

Ob dnevu družin, vsem staršem in strokovnim delavcem, podarjajo izjemno predavanje avtorjev knjige Izštekani najstniki in straši, ki štekajo. To sta zakonca Mrgole, dr. Albert Mrgole in Leonida Mrgole.

starsi-in-najstniki

Predavanja zakoncev Mrgole se zelo razlikujejo od klasičnih predavanj, na katera so navajeni starši. Njuna pripoved je neposredna, prepojena z osebnimi izkušnjami, prikazom lastnih dilem v konkretnih situacijah, ki izhajajo iz vsakdanjega družinskega življenja in so staršem blizu. Njune predstavitve so žive, konkretne in slikovite, z veliko humorja, ne uporabljata teorije, a kljub temu ohranjata visoko stopnjo strokovnosti.
Vsak primer, ki ga predstavita, izhaja iz življenja, iz lastne izkušnje. Starši ju sprejemajo kot človeka, s katerima se lahko poistovetijo in z zanimanjem prisluhnejo posameznim primerom, dilemam in njunim edinstvenim rešitvam. Mnogo staršev dobi idejo za konkretno spremembo, ki jo po predavanju vpeljejo v domačem življenju. Njuna predavanja so demonstracija življenjskih izkušenj, konkretnih ravnanj in dilem, so prenos žive izkušnje, ki ima pri učenju ljudi največji vpliv.

Vabljeni na brezplačno predavanje v sredo 14. maja!

Več o njunem delu in njunih referencah najdete na spletnih straneh:
Klik na: O knjigi Izštekani najstniki in starši, ki štekajo
FB stran: Izštekani najstniki in starši, ki štekajo


Sledite nam