fbpx

Kaj lahko že danes naredite, da upočasnite staranje sklepov?

Novice, Zanimivo

Naravni proces staranja sklepov lahko upočasnite, če upoštevate nasvete strokovnjakov za zdrav življenjski slog.

Z leti tudi sklepi postajajo manj elastični, krhki. Ta naravni proces pa lahko ljudje upočasnimo. Še več, svojo biološko uro lahko obrnete v nasprotno smer. Kako?

Ali ste vedeli, da kolagen predstavlja kar 90 % organske kostne mase?

Kolagen je ena najpomembnejših beljakovin v našem telesu. Kolagenska vlakna so tudi osnovni element hrustanca, njihova naloga pa je zagotavljati gibljivost sklepov. Kolagen daje tkivom obliko, moč, trdnost in je opora za sklepe in kosti. Staranje sklepov se začne že okoli 25. leta starosti, ko se proizvodnja kolagena začne postopoma upočasnjevati. Tako z leti ter ob pogostih in dolgotrajnih obremenitvah lahko pride do težave s sklepi, kostmi oz. do prezgodnje obrabe sklepnega hrustanca.

Kaj lahko sami že danes naredite, da lahko upočasnite staranje sklepov?

  • Postanite telesno aktivni. Vsak dan v tednu vsaj 1 uro. Tako boste krepili mišice in spodbujali obnavljanje vseh telesnih tkiv. Izberite dejavnost, ki jo zmorete opravljati;
  • Vzdržujte primerno telesno težo. Težji kot ste, bolj obremenjujete svoje sklepe. Še posebej kolke, kolena, križ in stopala;
  • Izogibajte se dolgotrajnemu sedenju in drugim prisiljenim položajem hrbtenice in sklepov ter dvigovanju in prenašanju težkih bremen;
  • Prehranjujte se razumno in redno. Izbirajte raznovrstna živila. Pri občutenju nelagodja v sklepih je umno k prehrani dodati Cemio Gams;
  • Zavedajte se svojega telesa in dogajanja v njem. Če se počutite izčrpane in brez energije, spremenite svoj telesni položaj. Kdor zanemarja signale telesa, se hitreje stara, hkrati pa s tem omogoča nastanek mnogih bolezni.

Cvetka Avguštin dejavna in prepoznana zagovornica zdravega življenjskega sloga pravi, da je zdravje vredno negovati in krepiti.

cvetka-avguitin-cemio-gams-8“Kot zdravnica z dolgoletnimi izkušnjami v zdraviliški ambulanti vedno pravim, da ljudje s svojimi odločitvami v veliki meri vplivamo na svoje počutje in zdravje. Premalo gibanja, nepozorno prehranjevanje in vsakdan, poln stresa, so dobro znani dejavniki zgodnjih degenerativnih sprememb na gibalih. Danes vse več študij piše o tem, da je umno izbrano prehransko dopolnilo smiselno začeti jemati pravočasno in tako ublažiti nelagodje ter povečati gibljivost.”

Zakaj je Cemio Gams tako edinstven?

Cemio Gams vsebuje naravni kolagen v takšni obliki, kot ga najdemo v kitah, vezeh, kosteh, mišicah in koži. Količina kolagena, ki ga vsebuje ena kapsula Cemio Gamsa, v celoti zadošča za popolno oskrbo sklepov. Učinki so vidni že po osnovnem dvomesečnem programu. Za doseganje optimalnega učinka je priporočljivo redno uživanje.

Patentirana formula Cemio Gams CollPure™ kolagena, ki zagotavlja najvišjo čistost in originalen izvor snovi, je nastala v sodelovanju z vrhunskimi švicarskimi strokovnjaki.

Cemio Gams edini na trgu vsebuje naravna kolagena NCI® in NCII® v kombinaciji z vitaminom C:

  • Kolagen tipa I je prisoten v kitah, vezeh in kosteh, kjer ustvarja močna vlaknasta tkiva, saj morajo vezi in kite prenesti močno natezanje. Je tudi del kože.
  • Kolagen tipa II se nahaja v hrustancu, kjer ustvarja goste mreže iz tankih vlaken, saj je hrustanec izpostavljen pritisku z vseh strani.
  • Vitamin C pa spodbuja pravilno tvorbo kolagena v telesu.

Zakaj je naravni kolagen najučinkovitejši?

Naravni kolagen sestavljajo tri proteinska vlakna v t. i. obliki trojne vijačnice. V hidroliziranem kolagenu in želatini kolagen izgubi svojo unikatno strukturo ter s tem tudi biomehanske lastnosti, s katerimi skrbi za obnovo sklepnih hrustancev, kit in vezi.

pict2

Na slovenskem trgu je več proizvodov, ki vsebujejo kolagen, ki ima v našem telesu ključno vlogo: ohranja vezivno tkivo mišic, kit, kosti in hrustanca dovolj močno in odporno proti obremenitvam. Najprimernejši so izdelki s kolagenom, ki je v naravni obliki in ni toplotno obdelan. Njegovi glavni prednosti sta visoko udobje med uporabo (zadoščajo majhni odmerki v obliki kapsule) in ugodna cena.

Da učinkovito nahranite svoje sklepe, zadošča samo 1 kapsula Cemio GAMS® na dan, ki je oblikovana tako, da se preprosto zaužije!

Nežka Poljanšek, fizioterapevtka slovenskih olimpijcev priporoča Cemio Gams za sklepe

“Osebno bi Cemio Gams priporočila vsem aktivnim športnikom pa tudi ljudem, ki hočejo pravilno skrbeti za svoje sklepe.“

pr1-slika-3

Zagotovite si vrhunsko švicarsko kakovost za svoje sklepe!

Pridobivanje izvornega kolagena iz naravnih virov zahteva zapleten tehnološki proces, pa tudi posebno varčen način pri njegovem vključevanju do končnega izdelka v obliki kapsul. Cemio GAMS® za sklepe je zato izdelan v priznani švicarski farmacevtski tovarni, ki ta način zagotavlja na najvišji ravni.

pr2-slika-izdelek

Pridružite se več tisočim zadovoljnim uporabnikom v Evropi in si zagotovite vrhunsko kakovost za ugodno ceno. V kombinaciji z ustrezno vadbo in zdravo prehrano vam bo “Gams” prinesel veselje pri vsakem skoku.

Preberite mnenja uporabnikov >>.

 

Sebi in svojim najdražjim podarite veselje pri vsakem skoku!

Cemio GAMS® prejmete na vaš dom samo neposredno od proizvajalca Cemio Switzerland. Naročite pravočasno na naši spletni strani www.cemiogams.si ali pokličite na brezplačno telefonsko številko: 080 11 80.

10240415_xxl


Sledite nam