fbpx

Kaj gre lahko narobe z otrokom v avtu?

Družina, Novice, Zanimivo

5 neljubih pripetljajev, na katere morda ne bi niti pomislili in se lahko zgodijo v le nekaj trenutkih nepazljivosti.

Čeprav starši posebno pozornost namenjamo varnosti v avtomobilu, nas kljub našemu na videz popolnemu varnostnemu sistemu vedno lahko kaj preseneti. Pravzaprav si težko sploh predstavljamo, kaj vse se lahko zgodi, ko smo z otrokom v avtu ali ob njem. Avtorice priljubljenega bloga Kam z mulcem so opisale pet situacij, ki se lahko zgodijo v le nekaj trenutkih nepazljivosti. Ti bi znali presenetiti tudi najbolj dosledne in pazljive starše.

Mamiiii, te peljeeem na morjeee???!!!

Ni ga mulca, ki se ne usede na voznikov sedež, vrti volan, glasno dela »brrrrrr«, premika prestavno ročico, pritiska in vrti vse gumbe na tastaturi ter pelje »na morje«. Starši pa navadno sedimo na sovoznikovem sedežu in »uživamo v vožnji«.

Med igro bodite previdni, da otrok ponesreči ne prestavi prestavne ročice v t. i. ler ali pa spusti ročno zavoro. Na klancu bi avto lahko speljal in nehote povzročil trk z avtomobilom pred vami. Če otroku dovolite, da sede na voznikov sedež, ga stalno opazujte. Razlagajte mu, kaj se sme in česa ne.

Katere situacije so še presenetile blogerke Kam z mulcem? Berite naprej >>

Opisani primeri se dogajajo, zato je prav, da se jih zavedate in jih imate v mislih ter tako povečate varnost svojih otrok.

Sledite nam