fbpx

Jutranja nega kože

Aktualno, Jutranja

Ustrezna nega kože pred spanjem je še kako pomembna, pravilna jutranja nega pa kožo ohranja mladostno in svežo.

Večerna nega je namenjena reševanju težav kože, saj se ponoči začne regenerativni proces. Z jutranjo nego pa kožo zaščitite in ohranjate mlado. Kožo imate samo eno, zato je pomembno, da se zavedate, da si kasneje ne morete ustvariti mladostne kože, lahko pa ohranjate to, ki jo imate zdaj.

Če bi človek imel zjutraj dovolj časa, bi lahko jutranji negi namenili tudi eno uro, a ker se nam po navadi mudi, bomo opisali postopek jutranje nege kože v malo krajši različici. Kdaj pa kdaj, na primer ob koncu tedna, lahko jutranjo rutino podaljšate in koži privoščite najboljše.

Korak 1: Čiščenje

Če ste kožo zvečer dobro očistili, pri jutranji negi uporabite blagi čistilec, z ustreznim pH, ki bo odstranil morebitne ostanke nočne nege. Uporabite mlačno vodo in bodite nežni do kože, je ne drgnite, le nežno obrišite z brisačo. Nekajkrat tedensko priporočamo uporabo sonično napravo, FOREO LUNA, za čiščenje obraza,s katero bo vaša koža zasijala.

FOREO LUNA sedaj tudi v SLOVENIJI

Korak 2: Vlaženje

Po umivanju obvezno nanesite vlažilni tonik.

Korak 3: Serumi

Serumov je seveda več vrst, glede na potrebe vaše kože. Obstaja pa serum, ki bi ga lahko priporočili prav vsakomur, ne glede na tip kože. To je serum z vitaminom C, ki ga sicer lahko uporabljate tudi v večerni negi, če pa ga uporabite zjutraj, poskrbite za antioksidantno zaščito. Počakajte nekaj minut.

Korak 4: Krema in krema z zaščitnim faktorjem

Nekateri radi najprej uporabijo kremo brez faktorja in šele nato s faktorjem. Pomembno pa je, da slednjo v jutranji negi obvezno uporabite. Krema naj vsebuje UVA in UVB zaščito v obliki mineralnih filtrov (cinkov oksid in titanium dioksid), če je mogoče, naj bo brez nanodelcev. Običajno kreme z mineralnimi filtri naredijo precej gost in bel film na koži, ki je za marsikoga moteč, toda, razmislite, kaj je bolj pomembno. Pozornost pa namenimo še količini  kreme z zaščitnim faktorjem, ki jo je potrebno nanesti na obraz. Za mero lahko vzamete svoj kazalec in sredinec ter tako količino kremo nanesete vsako jutro na obraz. V primeru potenja ali plavanja, nanose obvezno ponavljate, dokler ste izpostavljeni sončnemu sevanju.

Po nanosu kreme si vzemite čas in počakajte vsaj 5 minut, še bolje 10, da se kreme zares vpije.

Korak 5: Tekoča podlaga

Če uporabljate tekoče podlage ali kakršnekoli obarvane kreme, je to naslednji korak pri jutranji rutini nege kože.

Več o projektu JUTRANJA. – TUKAJ


Sledite nam