fbpx

Jubilejni Novoletni skok v morje prinaša Ambasadorje

Dogodki

Prvič bo dogodek potekal pod častnim pokroviteljstvom župana občine Piran, Petrom Bossmanom, hkrati je del uradnega Novoletnega popoldneva v Portorožu.

Jubilejni, 10. Novoletni skok v morje, ki bo 1. januarja 2014, bo tokrat poseben. Prvič bo dogodek potekal pod častnim pokroviteljstvom župana občine Piran, Petrom Bossmanom, hkrati je del uradnega Novoletnega popoldneva v Portorožu.

Z Novoletnim skokom v morje, ki bo ob 14.00 uri na novega leta dan, se bo tudi uradno otvorilo Novoletno popoldne v Portorožu. Program se bo nadaljeval z glasbeno skupino Kranjci, novoletno tombolo, spustom 200 vodnih lampijonov, animacijo za otroke, zaključil pa z velikim novoletnim ognjemetom ob 18.00 uri. Obiskovalce Portoroža nedvomno čaka zabaven in prijeten začetek prvega dneva novega leta na Obali.

Organizator Novoletnega skoka v morje, ŠD Slovenc, vsem udeležencem zagotavlja privlačna darila, med drugim karto za celodnevno kopanje v bazenih LifeClass Portorož, kupon za sladoled priznane kavarne Cacao in drugo. Vsi predprijavljeni na dogodek bodo uvrščeni tudi v žrebanje za bogate nagrade.

Udeležence tega posebnega doživetja po pogumnem skoku čaka še poseben ritual. S skokom v morje bodo namreč postali Ambasadorji Novoletnega skoka v morje. S potrdilom in ob kozarcu penine se bodo vsi pogumneži zavezali, da bodo skrbeli za neokrnjenost, čistočo in promocijo slovenskega morja za vedno. Gesta, ki jo organizator pripravlja prvič in je primerna za tak visok jubilej tovrstnega dogodka.

Sicer pa je na Novoletni skok v morje prijavljenih že skoraj 70 pogumnežev. Predprijave potekajo preko spletne strani www.novoletniskokvmorje.eu. Kot rečeno, vse predprijavljene čaka še žrebanje za posebne nagrade. Lanskoletnega dogodka se je udeležilo več kot 200 pogumnih kopalcev iz šestih evropskih držav in preko 2000 gledalcev, letos pa jih organizator pričakuje še več.

Pričakovana temperatura morja je med 8 in 11 stopinj Celzija. Dogodek ima že veliko povratnikov, ki ga jemljejo kot prijeten ritual na novega leta dan z obiskom Obale. Po pričanju udeležencev naj bi tovrstno kopanje imelo terapevtske učinke na telo.

Organizator ponovno vabi vse, ki zaenkrat le razmišljajo o tem podvigu, da se opogumijo in pridružijo ostalim kopalcem na jubilejnem 10. Novoletnem skoku v morje, 1. januarja 2014, v Portorožu. Zagotavlja tudi, da se prvega ne pozabi nikoliJ.

Nino Cokan, direktor prireditve: »Če se malo pošalim: Posebnost novoletnega skoka v morje je, da noter skoči 85 % moških in 15 % žensk, na izstopu pa se to razmerje spremeni kar v 50:50. In to je le en čar tega posebnega dogodka, ki ga je vredno izkusiti.«

Uradna spletna stran dogodka: www.novoletniskokvmorje.eu
Uradni Facebook profil: www.facebook.com/novoletniskokvmorje
Novoletno popoldne v Portorožu: www.avditorij.si/si/prireditev/novoletno-popoldne-v-portorozu


Sledite nam


Kako preprečiti okužbe kirurške rane?