fbpx

Jub prejel nagrado Zelena misija

Novice

Z nagrado Zelena misija želijo podeljevalci spodbuditi potrošnike in proizvajalce k razmisleku o naravnanosti do okolja.

Nagrado Zelena misija prejel JUB za toplotnoizolacijski sistem JUBIZOL Comfort z zaključnim slojem Unixil G Cool

V okviru sejma DOM je JUB za toplotnoizolacijski sistem JUBIZOL Comfort z zaključnim slojem Unixil G Cool prejel nagrado Zelena misija, ki jo za energetsko varčen in okolju prijazen izdelek skozi celovit življenjski cikel podeljujeta Gospodarsko razstavišče in Združenje lesne in pohištvene industrije pri GZS. Toplotnoizolacijski sistem JUBIZOL Comfort zaključnim slojem Unixil G Cool je inovativen izdelek, ki rešuje nekatere tehnične težave fasadnih sistemov. Je zelo aktualen in varčen, saj bistveno pripomore k rabi energije v stavbah.

40815B78-6F4F-11E1-B65B-D43D65B94067

Z nagrado Zelena misija želijo podeljevalci spodbuditi potrošnike in proizvajalce k razmisleku o tem, ali smo v našem odnosu do grajenega okolja dovolj trajnostno naravnani.

Strokovna komisija, ki so jo sestavljali dr. Marjana Šijanec Zavrl, dr. Manja Kitek Kuzman in dr. Niko Torelli, je pod vodstvom predsednika komisije Friderika Kneza izbirala med enajstimi prijavljenimi izdelki, ki prispevajo k učinkovitemu ravnanju z okoljem.       

Toplotnoizolacijski sistem JUBIZOL Comfort je namenjen predvsem uporabi na objektih višjega bivalnega standarda. Sistem omogoča izbor največjega števila odtenkov – od modnih intenzivnih rumenih, oranžnih in rdečih odtenkov Unixil G Superior, ki jih odlikuje izjemna UV-obstojnost, do temnejših barvnih odtenkov Unixil G Cool, ki jih odlikuje nižja raven segrevanja zaradi nižje absorpcije infrardečega dela svetlobnega spektra.

S Superior in Cool barvnimi odtenki je zagotovljena najvišja obstojnost intenzivnih odtenkov.

Unixil G Cool je namenjen dekorativni zaščiti fasadnih zidnih površin vseh vrst gradbenih objektov, tudi več etažnih zgradb z minimalnimi strešnimi napušči. Združuje dobre lastnosti akrilnih in silikonskih ometov. IR odbojni siloksaniziran akrilni glajen omet odlikuje do 25 odstotkov nižja raven segrevanja površine. Za izdelavo odtenkov se uporabljajo specialni IR odbojni pigmenti, ki preprečujejo prekomerno raztezanje fasadnih površin zaradi pregrevanja in omogočajo uporabo želenega odtenka na celotni površini objekta. Uporaba mikroarmirane malte v osnovnem ometu zagotavlja ustrezne trdnostne lastnosti in želeno varnost tudi pri minimalni debelini, pri izbiri temnejših zaključnih ometov ali v zahtevnejših mikroklimatskih pogojih.

Zelena misija

43C45592-6F4F-11E1-B65B-D43D65B94067

Nagrada Zelena misija je bila na sejmu Dom 2012 podeljena že tretjič. Osnovni namen nagrade je spodbuditi tako kupce, kakor tudi proizvajalce k premisleku, ali smo v odnosu do grajenega okolja dovolj trajnostni.

Z nagrado želijo organizatroji sejma nagraditi izdelke, ki so najbolj trajnostni in okolju najbolj prijazni. To so izdelki, ki izstopajo po svojih tehnoloških lastnostih ali pa vpeljujejo nove koncepte.

Pri iskanju in ocenjevanju izdelkov se upošteva celovit življenjski cikel izdelka – naravni viri, izdelava in uporaba izdelka ter njegova razgradnja.
 

O Skupini JUB

Skupina JUB je mednarodno uveljavljeno podjetje, ki danes obsega deset odvisnih družb in posluje na več kot dvajsetih trgih, svojo proizvodnjo pa ima v dveh državah. JUB velja za najstarejšega proizvajalca zidnih barv v Sloveniji in celotni regiji.

Začetki proizvodnje mineralnih barv v Dolu pri Ljubljani, kjer je še danes sedež podjetja, segajo v leto 1875. 136 let poslovanja je največje zagotovilo, da JUB proizvaja kakovostne izdelke v zadovoljstvo kupcev.
 

Oglasno sporočilo


Sledite nam