fbpx

JT: Prekomerna telesna teža in naš boj za njeno zmanjševanje

Novice

Kakšna naj bo torej prehrana, kadar želimo izgubiti telesno težo?

Izgubljanje telesne teže v mislih pogosto povezujemo s tehtnico in številom kilogramov. Tudi cilji pri izgubljanju telesne teže se zato najpogosteje nanašajo na skupno telesno težo, za katero pa se ne skrivajo samo telesne zaloge maščobe, pač pa tudi telesna voda, beljakovine v mišicah in manjša zaloga ogljikovih hidratov v obliki glikogena.

Perfect female bodyPriljubljene diete, ki obljubljajo hitro zmanjševanje telesne teže, postajajo na žalost bolj in bolj razširjene ter hkrati sporne. Vsak dan se na policah knjigarn pojavljajo nove knjižne uspešnice o uspešni izgubi telesne teže. Večina jih je namenjena »neznanemu potrošniku«, izvajanja pa nihče ne nadzoruje. Glavnina objavljenih redukcijskih diet, ki žal dosežejo zelo širok krog populacije, je usmerjena k izboljšanju estetskega videza uporabnika in ne v izboljšanje njegovega zdravstvenega stanja ter preprečevanje kroničnih obolenj, vezanih na motnje metabolizma zaradi povečane telesne mase ali debelosti. Najbolj žalostno pa je, da s »hitrimi dietami« sicer uspešno izgubimo kilograme, a jih še uspešneje pridobimo nazaj, saj nas ne naučijo bistva-SPREMEMBE ŽIVLJENSKEGA SLOGA.

Zdravo hujšanje

Zdravo hujšanje je izgubljanje telesne teže s hitrostjo pol do kilogram telesne teže na teden. To lahko dosežemo, če z zmanjšanim prehranskim vnosom energije in/ali povečano telesno aktivnostjo.

Kakšna naj bo torej prehrana, kadar želimo izgubiti telesno težo?

pomeol_produkt_1

Pri hujšanju se v resnici ni potrebno odreči nobenemu živilu, potrebna je le zmernost in manjša pogostost uživanja tistih živil, ki so bolj bogata z energijo, torej maščobami in/ali sladkorjem. Konec koncev mora biti to način prehranjevanja, ki ga lahko dolgotrajno ohranjamo tudi za vzdrževanje dosežene telesne teže.

Na poti k izboljšanju prehranjevalnih navad in zmernemu zmanjševanju telesne teže si lahko sedaj pomagamo z medicinskim pripomočkom na osnovi rastlinskih izvlečkov Pomeol Medical Ball©. Njegova osnovna funkcija je, da v želodcu veže pretežni del z obrokom zaužite maščobe (90,6%) in del sladkorjev (16%) , ki se neprebavljeni izločijo z blatom. Poleg tega vsebuje prehranske vlaknine in prebiotike (FOS – fruktooligosaharidi), ki uravnavajo našo prebavo. Uporaba je varna, enostavna, zmanjševanje telesne teže na račun preprečevanja kopičenja maščobnih zalog pa zmerno.

Vabljeni na javno tribuno v četrtek 16.5. ob 11h

O zdravem hujšanju in novem medicinskem pripomočku Pomeol se bomo v javni tribuni pogovarjali z višjo medicinsko sestro Heleno Krušič-strokovno sodelavko Hiše zdravja.

Vabljeni vsi, ki bi na to temo radi izvedeli več. Javna tribuna bo potekala v četrtek 16.5. ob 11h na forum Starševski čvek.

www.hisa-zdravja.si

Oglasno sporočilo


Sledite nam