fbpx

Je iskanje novih kuhinjskih pripomočkov res znanstvena fantastika?

Dom & prosti čas

Oprema ali prenova kuhinje zahteva kar nekaj razmisleka. Navsezadnje je to obsežna investicija, ki jo boste na dnevni ravni uporabljali še leta. Največji in najbolj vidni deli so seveda omare, omarice in pult. A ravno tako pomembni za kuhinjo so tudi njeni tehnološki deli.

Različne kuhinjske aparate in pripomočke boste najverjetneje zamenjali lažje in hitreje, kot kuhinjsko pohištvo. Klub temu pa je dobro, da preden kar na slepo kupujete najnovejše tehnološke igračke, dobro premislite, kaj v resnici potrebujete.

Tehnologija nam mora delo olajšati, ne otežiti

Preden se odločite za novo opremo kuhinje, je dobro razmisliti, katero kuhinjsko opravilo vam vzame največ časa in kaj v kuhinji najraje ustvarjate. Ste navdušeni nad pečenjem in ste glavni slaščičarski mojstri za vse družinske zabave? Potem je dobro, da je vaša kuhinja opremljena z dobro pečico, primerno slaščičarsko opremo in kuhinjskim robotom, ki vam bo olajšal pripravo slaščic. Se navdušujete nad zdravo hrano? Razmislite o parni pečici, ki vam bo olajšala pripravo zdravih jedi, in o dobrem stoječem mešalniku, v katerem boste lahko delali jutranje smoothije. Ste velik ljubitelj rib in druge močno dišeče hrane, katere vonja se ne morete znebiti še kak teden? Dobra napa bo za vas zagotovo najpomembnejša.

Kuhinjski aparati, ki so danes na voljo na trgu, prihajajo v vseh mogočih oblikah, barvah in cenovnih razredih. Tehnološki pripomoček lahko najdemo za skoraj vsako kuhinjsko opravilo. Določite si okvirno vsoto, ki ste jo za kuhinjske pripomočke pripravljeni odšteti, nato pa se odločite, kateri aparati so za vas prioriteta in za katere ste pripravljeni odšteti največ denarja.

Začnite pri osnovah

Prvi kuhinjski aparati, ki jih boste kupili naj bodo hladilnik, pečica, kuhališče, napa in pomivalni stroj. Prilagodite jih vaši kuhinji in svojim potrebam. Radi pečete, ampak imate težave s hrbtom? Postavite pečico na višino. Želite, da so vaše fronte čim bolj uniformne? Razmislite o vgradnem pomivalnem stroju in hladilniku.

Ko imate osnovne aparate izbrane, si lahko glede na prostor, ki ga imate, in vaše druge potrebe, odločite še za preostanek kuhinjskih pripomočkov. Če ste velik ljubitelj kave, si tako morda omislite aparat za kavo ali pa vsaj penilec mleka. Ob zajtrku ne morete brez kosa popečenega kruha? Kupite si opekač. Ob tem bodite seveda tudi pazljivi, da vas tehnološke novitete ne zavedejo in pomotoma ne kupite nečesa, kar res ne potrebujete. Če kuhana jajca jeste le enkrat letno, vam bo aparat za kuhanje jajc le jemal dragoceni prostor v kuhinji.

Aparati za vsak slog kuhinje

Poleg tega lahko danes najdete kuhinjske aparate v različnih barvah in slogih. Če ste torej ljubitelj bolj modernega sloga, boste najverjetneje iskali aparate z modernimi linijami v inox barvah, medtem ko bodo ljubitelji retro sloga raje poiskali aparate v pastelnih ali rdečih barvah in starinskih oblik. V takem slogu si lahko nato izberete tudi mikrovalovno pečico, grelec za vodo in kuhinjskega robota.

Dobro premislite zasnovo vaše kuhinje in stopite v svet okusov in kuhinj sproščeno in brez slabe volje. Ustvarite si kuhinjo svojih sanj, v kateri boste z veseljem ustvarjali nove jedi še vrsto let.


Sledite nam