fbpx

Javna tribuna: Zimska oprema jeklenih konjičkov

Javna tribuna, Zanimivo, Življenjski slog

Kako opremiti jeklenega konjička z ustrezno zimsko opremo, saj je odločilnega pomena za varno in brezskrbno vožnjo.

Bliža se 15. november, ko moramo po zakonu svoje jeklene konjičke opremiti z zimsko opremo. Pri AMZS prisegajo na dobre zimske pnevmatike, ne zgolj na snežne verige v prtljažniku. Izbira pnevmatik je izjemnega pomena, saj so edini stik avtomobila s cesto, to pa je lahko na zasneženi, spolzki in poledeneli cesti odločilnega pomena za varno in brezskrbno vožnjo.

Kako in katere izbrati v izjemni ponudbi številnih izdelovalcev pnevmatik?

V največjo pomoč so nam vsekakor testi pnevmatik. V Motoreviji, reviji članov in članic AMZS, takšen test, ki nastane v sodelovanju s tujimi avtomobilskimi klubi, objavimo dvakrat letno – spomladi za letne pnevmatike in jeseni za zimske. V tokratni javni tribuni v torek, 15.11.2016, ob 11.00 uri na forumu Starševski čvek vam bo Blaž Poženel iz uredništva Motorevije predstavil ugotovitve letošnjega testa celoletnih in zimskih pnevmatik in vas popeljal v zakulisje testa – kako pnevmatike sploh testirajo, zakaj so takšni testi pomembni in koristni za voznike ter še marsikaj drugega.

Novosti in ugodnosti za člane AMZS

Seveda pa je poleg izbire ustreznih pnevmatik za varnost voznika in drugih udeležencev v prometu izjemnega pomena na zimo ustrezno pripravljen avto in da je vse potrebno pri pripravi avta na zimo opravljeno strokovno in kakovostno – od menjave oziroma premontaže pnevmatik do servisnih storitev (npr. kontrole hladilne tekočine, akumulatorja in sistema zračenja ter gretja). Članice in člani AMZS imajo pri teh storitvah, ki jih opravijo v enotah AMZS, že vrsto let številne ugodnosti, v letošnjem letu pa smo jih še nadgradili.  Prenovili smo tudi članske kategorije, seveda z namenom, da bo lahko vsak član oziroma članica AMZS izbral paket storitev in ugodnosti, ki jih glede na svoj življenjski slog najbolj potrebuje. Novosti in ugodnosti za člane AMZS bo predstavila Ana Žabkar iz članske službe AMZS.

Vabljeni, da se nam pridružite!

ADAC_Winter-Reifen-Test_Ulrichen Schweiz_14.-17. Jan. 2016


Sledite nam