fbpx

Javna tribuna: Za dodatno pokojnino je modro varčevati že zdaj

Javna tribuna, Novice, Zanimivo, Življenjski slog

Krovni pokojninski sklad življenjskega cikla za javne uslužbence vam daje izbiro, ki je do sedaj niste imeli …

Z letom 2017 ste tudi javni uslužbenci dobili pokojninski sklad, ki vam omogoča varčevanje za dodatno pokojnino, prilagojeno vaši starosti. Obstoječi Zaprti vzajemni pokojninski sklad za javne uslužbence (ZVPSJU), v katerega ste sredstva za dodatno pokojnino vlagali do zdaj, se je namreč s 1. januarjem 2017 preoblikoval.

Sklad življenjskega cikla javnih uslužbencev je oblika varčevanja za dodatno pokojnino. Omogoča vam, da si v različnih življenjskih obdobjih zagotovite optimalen način varčevanja in s tem najbolje oplemenitite sredstva ter si zagotovite višji življenjski standard po upokojitvi.

Pokojninski sklad življenjskega cikla javnih uslužbencev omogoča posamezniku prilagojeno upravljanje njegovih sredstev. Sklad (rečemo mu tudi krovni pokojninski sklad) je namreč sestavljen iz treh podskladov, ki zasledujejo različne naložbene politike. Naložbena politika posameznega podsklada je prilagojena določeni starostni skupini varčevalcev.

Krovni pokojninski sklad sestavljajo trije podskladi:

  • Dinamični podsklad; za do 50 let
  • Preudarni podsklad; od 50 do 60 let
  • Zajamčeni podsklad; nad 60 let
Varčevanje v skladu z vašim življenjskim ciklom vam omogoča višje donose v času aktivne delovne dobe, ko je upokojitev še daleč in visoko varnost prihrankov v času tik pred upokojitvijo.

Zakaj izbrati sklad življenjskega cikla?

  • Prilagaja se starosti in potrebam posameznika v različnih življenjskih obdobjih;
  • omogoča doseganje višjih donosov in s tem višjih dodatnih pokojnin;
  • z manjšimi vplačili lahko pridete do večjih prihrankov;
  • omogoča vam postopno varčevanje;
  • zagotavlja dolgoročno varnost prihrankov;
  • prinaša vam davčno olajšavo.

Da bi si zagotovili kar se da optimalno varčevanje, je smiselno upravljanje prihrankov za dodatno pokojnino prepustiti izkušenim strokovnjakom Modre zavarovalnice, ki bodo s sredstvi upravljali v vašo največjo korist.

Na vaša vprašanja glede pokojninskega sklada življenjskega cikla za javne uslužbence bodo v četrtek, 30.3.2017, ob 11.00 uri na forumu Starševski čvek, odgovarjali strokovnjaki iz Modre zavarovalnice, ki z vso skrbnostjo in v duhu dobrega gospodarja skrbijo za vaše prihranke.


Sledite nam