fbpx

Javna tribuna: Urejena prebava je ključ do zdravja

Dogodki, Novice

Vedno bolj se zavedamo, da je zdravo črevesje zelo pomembno. Od tega je odvisno naše splošno počutje in zdravje.

“Vedno bolj se zavedamo, da je zdravo črevesje zelo pomembno. Od tega je odvisno naše splošno počutje in zdravje. Pri tem ne gre le za težave, ki so povezane neposredno s prebavili, ampak tudi za težave, ki so večinoma posledica neurejenega stanja v črevesju. To so na primer vse vrste alergij, zmanjšana imunska odpornost in z njo povezane bolezni, težave s kožo, z gibalnim aparatom itd. Črevesje pravzaprav odraža našo notranjost, našo osebnost.

Črevesje je organ z največjo površino v telesu, zato je tudi njegov vpliv na zdravje tako velik. Celotna črevesna sluznica zavzema kar okoli 400 m². Prebavna cev ali strokovno gastrointestinalni trakt poteka od ust do zadnjika in je dolga približno 9 m. Seveda pa pri prebavi sodelujejo tudi drugi pomembni organi in encimi, ki jih ti organi izločajo. Encimi so posebne beljakovine, ki delujejo kot katalizatorji oziroma pospeševalci kemijskih reakcij v telesu. Brez njih bi bila prebava tako počasna, da življenje sploh ne bi bilo mogoče.

prebava

Tako je v uvodnik zapisala ga. Bernarda Valenčič, mag. farm., certificirana bioresonančna terapevtka. V četrtek 19.6.2014 je v Javni tribuni ob 12.uri odgovarjala ter svetovala kako vzpostaviti uravnovešeno prebavo s prehrano in prehranskimi dopolnili. Preberite >>

Pokrovitelj javne tribune je Hiša zdravja v sodelovanju z Val naturo.

www.hisa-zdravja.siwww.val-natura.si


Sledite nam