fbpx

Javna tribuna: Uravnoteženo prehranjevanje

Javna tribuna, Novice, Prehrana, Zanimivo, Zdravje, Zdravoteka

Prehrana, telesna dejavnost in sprememba življenjskih navad igrajo največjo vlogo pri reševanju sodobne problematike.

Živeti zdravo življenje je že vrsto let poslanstvo večine institucij. Tako v družbi kot pri posameznikih je zdravje cenjena vrednota, ki ima svoje mesto pred materialnimi dobrinami.

Pravilna prehrana in telesna dejavnost v sožitju s spreminjanjem nezdravih življenjskih navad igrajo največjo vlogo pri reševanju aktualne problematike sodobnega človeka ter pri preprečevanju bolezni sodobnega časa. Torej krepitvi zdravja in psihofizičnih sposobnosti ter premagovanju težav, ki tarejo sodobnega človeka (čezmerna telesna teža, stres, prezgodnje staranje, metabolni sindrom).

Zdravljenje metabolnega sindroma je korak na poti k dobremu zdravju, boljšemu počutju, obnavljanju telesne energije, zdravi in estetski zunanjosti ter odlični telesni in umski zmogljivosti.

Pridružite se nam v javni tribuni, 16. 5. 2017, ob 11.00 uri na forumu Starševski čvek.

Spregovorili bomo o prehrani, razbremenitvi organizma in prehranskem postu:

  • Uravnotežena in zdrava prehrana.
  • Izbor živil in priprava jedi.
  • Prehrana med hujšanjem.
  • Diete da ali ne?
  • Koliko vnosa kalorij, izračun energijske in hranilne vrednosti?
  • Razstrupljanje ali prehranski post?
  • Komu priporočamo razstrupljanje ali prehranski post?
  • Komu odsvetujemo razstrupljanje ali prehranski post?

 

Raziskave kažejo, da se v zahodni Evropi in prav tako v Sloveniji, pojavljajo mnoga zdravstvena in bolezenska stanja, ki izhajajo iz preobilne prehrane in nezadostne telesne dejavnosti. Raziskave opozarjajo, da je Slovenija že sredi epidemije čezmerne prehranjenosti in debelosti, kot velja za ostali razviti svet.

Reševanje problematike čezmerne telesne teže je izhodišče za uvedbo sprememb v vsakodnevnem življenju, zato je pomembno osveščanje in učenje posameznikov o prehranskih in gibalnih navadah za zagotovitev trajnih rezultatov. Ključna je dolgoročna sprememba miselnosti posameznikov, spoznavanje lastnega telesa in duha ter permanentno učenje o zdravem življenjskem slogu.

Gostja in vaša sogovornica bo Janja Strašek, univ. dipl. inž. živilske tehnologije, tehnologinja prehrane in svetovalka za prehrano v Termah Krka, ki z ekipo sodelavcev uspešno izvaja preventivne programe za preprečevanje bolezni sodobnega časa, ki temeljijo na sinergiji medicinskega znanja, sodobne tehnologije in osebnega pristopa. Cilj programov je tudi osveščanje o pomenu pravilne prehrane za zdravje.

 Pridružite se nam!

Javno tribuno omogočajo Terme Krka.


Sledite nam