fbpx

Javna tribuna: Rak dojk in zgodnje zdravljenje

Bolezni, Javna tribuna, Žensko zdravje

Rak dojk je najpogostejša oblika raka pri ženskah. Letno za njim zboli več kot 1.300 žensk. Čeprav velja za hudo bolezen, je zdravljenje raka dojk zelo uspešno. Kdaj je zdravljenje lahko uspešno, o odkrivanju in diagnosticiranju bomo spregovorili v javni tribuni z doc. dr. Andražem Perhavcem, onkolog in kirurg z Onkološkega inštituta.

Zdravljenje raka dojk poteka multidisciplinarno in v njegovem procesu sodeluje več strokovnjakov. Optimalne rezultate dosegajo s kombinacijo več različnih vrst: s kirurgijo, obsevanjem in sistemskim zdravljenjem.

Vprašajte strokovnjaka

Vabljeni k sodelovanju v javni tribuni o zgodnjem odkrivanju in zdravljenju raka dojk, diagnostiki, sistemskem zdravljenju, multidisciplinarnem pristopu, kemoterapiji, oblikah operacij, obsevanju … Pojasnili bomo razlike med ozdravitvijo in zazdravitvijo ter opozorili na preventivne ukrepe.

Za odgovore vam bo na voljo doc. dr. Andraž Perhavec, onkolog in kirurg na Onkološkem inštitutu v Ljubljani. Na vsa vprašanja bo zdravnik odgovarjal v četrtek, 25. 10. 2018, od 14. do 15. ure na forumu Starševski čvek, zastavite pa jih lahko že zdaj.

Debato omogoča družba Roche, ki pa ne posega v vsebino.


Sledite nam