fbpx

Javna tribuna: Posebnosti večplodnih nosečnosti

Javna tribuna, Zanimivo, Žensko zdravje

Vabimo vas, da sodelujete v tokratni javni tribuni, ko bo beseda tekla o večplodnih nosečnostih, torej o nosečnicah, ki pričakujejo dvojčka (trojčka ali več).

Vsaka nosečnost je posebna in edinstvena, a vendar nekatera posebna stanja zahtevajo natančnejši nadzor, da sta bodoči mamici in dojenčku zagotovljena dobro počutje in varnost.

Nosečnice, ki pričakujejo dvojčka (trojčka ali več) bodo doživele vse ”običajne” nosečniške težave, le nekateri telesni znaki se pojavijo bolj intenzivno in prej kot po navadi pri enem plodu.

Pri nosečnicah, ki pričakujejo dva ali več otrok, je možnost zapletov večja, zato jo ginekologi obravnavajo kot tvegano nosečnost. Večplodna nosečnost ni razlog za zaskrbljenost, vendar pa je potrebno več pozornosti za uspešno zaključeno nosečnost in porod.

Z nami bo doc. dr. Nataša Tul Mandić, dr. med., Predsednica Ultrazvočnega društva in predstojnica KO za perinatologijo Ginekološke klinike UKC Ljubljana, ki bo odgovarjala na vaša vprašanja, povezana z večplodnimi nosečnostmi.

Govorili bomo:

  • Posebnosti večplodnih nosečnosti.
  • Kaj je posebnega v nosečnosti, ko spremljamo dvojčke?
  • Na kaj morajo biti pozorne mamice in očki dvojčkov ali trojčkov v času nosečnosti.
  • Kako pride do večplodnih nosečnosti in kako ginekolog spremlja nosečnost?

Pridružite se nam z vprašanji ali osebnimi izkušnjami, v četrtek, 7. 6. 2018, ob 11. uri!

 


Sledite nam