fbpx

Javna tribuna: Oktober je tradicionalno obarvan rožnato

Javna tribuna, Zanimivo

Rak dojk je najpogostejša oblika raka pri ženskah. Po podatkih slovenskega Združenja Europa Donna vsako leto za rakom dojk zboli skoraj 1.300 žensk. Oktober je sedaj že tradicionalno obarvan rožnato.

S tem se javnost opozarja na pomembnost aktivnega in zdravega življenja ter na prednosti samopregledovanja dojk in rednih zdravniških pregledov, ki pripomorejo k zgodnjemu odkrivanju raka.

Telekom Slovenije skupaj s Samsungom že od leta 2008 sodeluje z Združenjem Europa Donna Slovenije. Oktobra je v ta namen na voljo odličen mobitel po ugodni akcijski ceni na obroke, kupec pa ob registraciji lahko prejme še Samsungov darilni paket. Ob vsakem prodanem mobitelu Samsung Galaxy A30s Pink Ribbon se 10 EUR nameni za boj proti raku dojk. Uporabnice ob tem spomnimo tudi na brezplačno aplikacijo Breast Test, ki na enostaven način spodbuja k rednemu in pravilnemu izvajanju samopregleda dojk. Tako v Telekomu Slovenije rožnati oktober namenjamo osveščanju o raku dojk, novembra pa se bomo pridružili akciji društva OnkoMan, ki aktivno spodbuja moške k zgodnjemu odkrivanju in pravočasnemu zdravljenju raka na prostati in testisih ter ostalih bolezni, ki prizadenejo moške.

Slovenska onkologija pozdravi že več kot 60 % vseh bolnikov, s preventivnimi ukrepi in z zgodnjim odkrivanjem bolezni pa želimo to številko še povečati, zato skupaj prispevajmo k boju proti raku. Vabimo vas, da se nam pridružite v četrtek, 24. 10. 2019, ob 10.00 v javni tribuni, kjer bomo gostili Tanjo Španić, predsednico Združenja Europa Donna Slovenije, in Gregorja Pirca, predsednika slovenskega onkološkega društva za moške OnkoMan, ki bosta na voljo za vaša vprašanja.

Vabljeni, 24.10. 2019, ob 10. uri, na forum Starševski čvek.


Sledite nam