fbpx

Javna tribuna: Odkrivanje multiple skleroze in življenje z njo

Bolezni, Javna tribuna, Novice, Zanimivo, Zdravje

Pravega vzroka za nastanek multiple skleroze ne poznamo, vendar pa pravočasna diagnoza in redno jemanje zdravil …

Multipla skleroza je težka, kronična vnetna avtoimuna bolezen, ki jo je treba zdraviti. Nezdravljena bolezen lahko vodi v manjšo ali večjo invalidnost. Pravega vzroka za njen nastanek še ne poznamo, vemo pa, da ob pravočasni diagnozi in rednem jemanju zdravil, dovoljuje relativno kakovostno življenje, zato je toliko bolj pomembno, da jo bolniki, svojci in bližnji poznajo in razumejo. Svetovni dan, ki je 31. 5. 2017, tudi pripomore k temu. Preberite več o multipli sklerozi …

Multipli sklerozi, MS na kratko, rečejo tudi bolezen tisočerih obrazov. Kateri so ti obrazi se bomo pogovarjali v javni tribuni na Med.Over.Net.

Vabimo vas, da se nam pridružite, 31. 5. 2017, ob 10.00 uri, ko bo na forumu Starševski čvek na vprašanja odgovarjala prim. Beatrika Končan Vračko, dr. med. Doktor Končan Vračko je nevrologinja z dolgoletnimi izkušnjami dela z bolniki, velika raziskovalka bolezni in članica Slovenskega združenje bolnikov z multiplo sklerozo.

Pogovarjali se bomo:

  • V Sloveniji je okoli 2500 obolelih.
  • MS skoraj dvakrat pogosteje prizadene ženske kot moške.
  • Kako velik je pomen zgodnje prepoznave in diagnosticiranja multiple skleroze.
  • Kako se bolezen odraža v življenju bolnika.
  • Kako jemanje zdravil vpliva na zdravljenje.

V javni tribuni lahko tudi postavite konkretno vprašanje o bolezni ali pa delite vaše osebne izkušnje. Pogovor bo odprt dan pred javno tribuno.

Pridružite se nam!


Sledite nam