fbpx

Javna tribuna: Neurejena prebava – zaprtje

Javna tribuna, Zanimivo, Zdravoteka

Sami si lahko učinkovito in varno pomagamo s spremembo življenjskih navad, gibanjem in uravnoteženo prehrano.

Zaprtost je težava, s katero se ubada skoraj petina ljudi in kar okoli polovica starejših, pri katerih se gibanje črevesja nasploh upočasni.

Zakaj smo zaprti?

K povečanju prebavnih težav v današnjih časih prispevajo predvsem stres, pomanjkanje gibanja in premajhna skrb za prehrano. Slabo vpliva tudi to, če s pomembnim straniščnim opravilom prevečkrat odlašamo in tako povzročimo zaprtje. Ob tem ta pomemben organ že sam po sebi z leti upočasni svoje delovanje, k čemur lahko dodatno prispevajo tudi neželeni učinki nekaterih zdravil.

zaprtje

Kako lahko odpravimo zaprtje in kako deluje Laxemon?

Seveda je prva rešitev, ki vam jo bo svetoval tudi zdravnik, sprememba življenjskih navad. Predvsem moramo uživati dovolj prehranske vlaknine, piti dovolj tekočine, skrbeti za gibanje ter po potrebi uporabiti prehranska dopolnila z laktulozo. Pogosto namreč tudi s spremembami življenjskega sloga ne uspemo popolnoma rešiti težav in takrat je najboljša rešitev laktuloza, ki je glavna sestavina Laxemona. Laktuloza prispeva k hitrejšemu prehajanju črevesne vsebine. Po principu osmoze Laxemon zadržuje vodo v črevesu ter tako mehča blato in pospeši ter olajša praznjenje črevesja. Sami si torej lahko učinkovito in varno pomagamo z vsakdanjim ali občasnim dodajanjem prehranskega dopolnila Laxemon.

Laxemon ne draži črevesa in ne povzroča krčev in bolečin. Deluje prebiotično kar pomeni, da blagodejno vpliva na črevesno mikrobioto in pomaga vzpostaviti ravnovesje v črevesju. Največja prednost laktuloze je, da deluje preko naravnih mehanizmov in ne poleni črevesa ter ne povzroča odvisnosti od odvajal, zato Laxemon lahko za vzdrževanje normalne prebave uporabljate vsak dan, neomejeno dolgo. Laxemon vsebuje tudi magnezij, ki prispeva k ravnotežju elektrolitov. Zaradi visoke učinkovitosti in varnosti laktuloze se je po raziskavi iz leta 2014 v Sloveniji kar 82,79% zdravnikov odločalo za reševanje zaprtja prav z uporabo laktuloze.

laxemon-odresitev

Kako uporabimo Laxemon?

2 vrečki Laxemona vmešamo v 2 do 3 dl tekočine, ki je lahko kava, čaj, voda ali sok. Učinkovati začne po približno 8 urah, zato je najbolje, da ga zaužijete zvečer, pred spanjem. Tako lahko težave z zaprtjem rešite čez noč. Uporablja se tako za dolgotrajno vzdrževanje normalne prebave, kot tudi za odpravljanje občasnih težav z zaprtostjo. Pakiran je v priročne vrečke in je tako praktičen za uživanje tako doma kot na poti. Laktulozo zaradi velike varnosti lahko uporabljajo tudi otroci, nosečnice, doječe matere ter diabetiki, saj ne vpliva na krvni sladkor. Je tudi edino prehransko dopolnilo v Sloveniji, ki vsebuje laktulozo v granulah.

Z gostom magistrom Vidom Vičičem iz programa Enemon bomo pod drobnogled vzeli težavo zaprtja in predstavili izdelek Laxemon, ki pospeši in olajša prebavo ter vzpostavi ravnovesje v črevesju.

V tej javni tribuni bi radi spregovorili o načinih reševanja zaprtja, ki delujejo in kako se jih na najboljši način lotiti s praktičnega vidika. Pridružite se nam s svojimi vprašanji v sredo, 12. 10. 2016 ob 11.00 uri, na forumu Starševski čvek.

Vabljeni!


Sledite nam