fbpx

Javna tribuna: Naravni načini za rešitev težav z želodcem in prebavili

Človeško telo, Javna tribuna, Zdravje, Življenjski slog

Ste že slišali, da se zdravje začne in konča v želodcu?

Pogosto se zgodi, da imamo težave s prebavo ali želodcem. Najpogosteje se zgodi to po praznikih, ko so naše mize obložene in posežemo tudi po hrani, ki je običajno ne uživamo. Veliko ljudi pa s tovrstnimi težavami spopada vsak dan.

Neravnovesje v črevesju se lahko odraža tako s hormonskim neravnovesjem kot tudi z avtoimunimi boleznimi, težavami s ščitnico, sladkorno boleznijo do kronično utrujenostjo. Ob neustreznem delovanju črevesja telo namreč ne absorbira potrebnih hranil za normalno delovanje. To se lahko odraža v pomanjkanju energije in izčrpanosti.

Več kot sedemdeset odstotkov imunskega sistema izhaja iz našega prebavnega sistema, zato je zdravje črevesja še kako pomembno. Njegovo redno in pravilno delovanje vpliva na celotni organizem.

O pomenu pravilnega delovanja želodca za zdravje celega telesa, o želodčnih in prebavnih težavah ter naravnih načinih, ki izboljšajo stanje želodca in prebavil, bomo govorili v Javni tribuni, v sredo 2.12.2020, ob 11. uri, na forumu Starševski čvek.

Naš sogovornik bo prof. Igor Ogorevc iz podjetja Planet zdravja.


Sledite nam