fbpx

Javna tribuna: Matične celice iz mlečnih zob

Javna tribuna, Novice

Matične celice so osnovne človeške celice, zaradi svojega potenciala pa vse pogosteje predmet raziskav in kliničnih študij, ki so vezane na njihovo uporabo v medicini.

slika-JT-bioeden

Matične celice so osnovne človeške celice, zaradi svojega potenciala pa vse pogosteje predmet raziskav in kliničnih študij, ki so vezane na njihovo uporabo v medicini. Matične celice se imajo sposobnost preoblikovati v druge tipe celic in tako nadomestiti poškodovane celice. V osnovi zdravljenje z matičnimi celicami poteka tako, da zdrave in vitalne celice transplantiramo na poškodovano mesto, kjer zamenjajo poškodovane celice in to se odrazi v izboljšanju bolezenskega stanja ali poškodbe. Danes sta najpogostejši obliki zdravljenja transplantacija popkovnične krvi ali kostnega mozga.

Matične celice iz mlečnih zob

Od leta 2006 je možno matične celice shraniti tudi pri podjetju BioEden, prvi zasebni hrambi dentalnih matičnih celic, torej celic, ki jih najdemo v zobeh.

V kolikor želite izvedeti več o tem, kako te celice pridobivamo, shranjujemo in uporabljamo v medicini, vas vabimo, da se nam pridružite v tokratni javni tribuni, ki bo potekala v četrtek, 23. 4. 2015 ob 11h na forumu Starševski čvek.

Za odgovore in nasvete vam bo na voljo Mateja Rotar, dr. dent. med.

Vabljeni!

Pokrovitelj javne tribune je BioEden


Sledite nam