fbpx

Javna tribuna: Kdaj je pravi čas za slušni aparat?

Javna tribuna, Zdravje

Se vam kdaj dozdeva, da ljudje ne govorijo dovolj glasno in razločno? Se v trenutni situaciji, ko ima sogovornik čez usta masko, še težje sporazumevate? Vas pogovori v glasnem okolju spravljajo v stres?

Izguba sluha se običajno razvija postopoma, zato lahko kar nekaj časa tega ne opazimo. Jo pa zato hitreje opazijo naši bližnji. Kako prepoznamo težave s sluhom, kako ukrepamo in kdaj je v resnici pravi čas za slušni aparat, bo tokratna osrednja tema naše Javne tribune.

Kaj naj storimo, ko ne slišimo več dobro?

Prvi korak je, da sami sebi priznate, da ne slišite več najbolje in da potrebujete pomoč.  Nato obiščete  svojega zdravnika, ki vas nato napoti do ORL specialista. Če le-ta oceni, da bi za vašo boljšo komunikacijo potrebovali slušni aparat, se z izvidi nato oglasite v najbližjem slušnem centru, kjer vam bodo svetovali pri izbiri ustreznega modela slušnega aparata. Slušni akustik se bo z vami pogovoril in vam svetoval pri izbiri slušnega aparata, ki so zdaj mimogrede že visoko tehnološki izpopolnjeni in izjemno majhni. Predvsem pa ne pozabite – če se vam zdi, da slabše slišite, čimprej ukrepajte, saj boste sami sebi močno olajšali življenje.

Zakaj bi trpeli? Če nas boli zob, obiščemo zobozdravnika.  Če ne vidimo, gremo do okulista. Zakaj v primeru slabšega sluha ne bi poiskali težavi primernega strokovnjaka? Ne bo se vam treba umikati in predvsem ne bo se vam zgodilo, da bi preslišali kaj pomembnega!

Pridružite se nam v sredo, 21. 10. 2020, ob 11. uri na forumu Starševski čvek. Na vaša vprašanja bo odgovarjal slušni akustik Iztok Capuder iz podjetja Slušni aparati Widex.


Sledite nam