fbpx

Javna tribuna: Jaz zate, ti zame

Novice

Vljudno vabljeni v sredo, 23. maja 2012, da se pridružite Javni tribuni na forumu Starševski čvek, ki bo potekala na temo delovanje slovenskega zdravstvenega sistema in kam se obrniti po pomoč, ko potrebujete zdravnika specialista.

Vljudno vabljeni, da se z vprašanji in izkušnjami pridružite forumu Starševski čvek, kjer pravkar poteka Javna tribuna na temo delovanje slovenskega zdravstvenega sistema in kam se obrniti po pomoč, ko potrebujete zdravnika specialista. Gostji tokratne Javne tribune bosta na vsa vaša vprašanja odgovarjali vse tja do 14. ure

682A46BE-A305-11E1-9C9B-DA0166B94067

Verjetno se vam je že zgodilo, da ste bili zaradi zdravstvenih težav napoteni na pregled k zdravniku specialistu? Po tem, ko ste si pregled organizirali sami, ste morda ugotovili, da boste morali nanj čakati dolgo, morda celo več mesecev.

Zagotovo ste ob tem pomislili, da bi bilo dobro izogniti se dolgim čakalnim vrstam. Pravočasen začetek zdravljenja ali ustrezna terapija lahko bistveno pripomoreta pri okrevanju.

Ali veste:

  • Da v povprečju Slovenec, starejši od 20 let, obišče zdravnika specialista 2,25-krat letno?
  • Da na specialistični pregled v javni mreži čaka v povprečju nekaj več kot 200 dni?
  • Da je za nekatere specialistične preglede potrebno pri zasebnikih odšteti več kot 300 evrov?
  • Da boste s pomočjo Vzajemne na pregledu pri specialistu v povprečju v dobrem tednu dni.

Vprašanja, povezana z zdravstvenim sistemom, in kam se obrniti po odgovore, kako do zdravnika specialista, lahko zastavite kar Nadi Čas iz zdravstvene zavarovalnice Vzajemna in Ireni Tiselj Kaluža, projektni vodji Vzajemna Diagnoza, gostji tokratne Javne tribune.

 

Oglasno sporočilo


Sledite nam