fbpx

Javna tribuna: Čas je za alternativno medicino – SHIATSU

Dom & prosti čas, Javna tribuna, Zanimivo, Zdravoteka

Shiatsu terapije so lahko bližnjica do ohranjanja in obnove zdravja, življenjske energije in osebnostne rasti.

Morda še nikoli prej ni bil tako primeren čas za izvajanje komplementarne in alternativne medicine oz. zdravilstva, kot se to imenuje v Sloveniji. Trendi po svetu to potrjujejo.

Nekateri pristopi, tako kot tudi Shiatsu, so lahko bližnjica do ohranjanja in obnove zdravja, življenjske energije in osebnostne rasti. Izvajalci se leta izobražujejo in tudi vseživljenjsko nadgrajujejo svoje znanje in so zato uspešni.

Le ustrezno izobražen shiatsu terapevt lahko nudi kvalitetno storitev.

Kako je s tem pri nas?

Glede na to, kako zlahka pri nas registriraš zdravilsko dejavnost:

  • Ali so zdravilci ustrezno izobraženi, imajo dovolj znanja, da lahko pomagajo ljudem?
  • Imajo dovolj znanja, da ne škodijo uporabnikom njihovih storitev?

Da kot zdravilec oz. terapevt, praktik obstaneš na trgu, je potrebno ustrezno strokovno znanje.

Slovenija je kar se tega tega tiče neurejen otoček. Že naša soseda Hrvaška nas po tem močno prekaša. Pri nas obstaja kultura »šnelkursov« ki že po vikendu ali dveh naredijo terapevta. Ne samo, da je kvaliteta izobraževanja vprašljiva, čez čas se tudi obiskovalci tovrstnih izobraževanj prelevijo v izobraževalce in krog je sklenjen. Tu so tudi nekateri, ki iskreno verjamejo, da so osvojili potrebno znanje, da jih je izobraževalec odgovorno usposobil in pridejo na trg. Seveda s takim znanjem ne morejo obstati, kajti na drugi strani kroga so uporabniki teh storitev. Nekateri zelo dobro poznajo storitev, nekateri pa sploh ne. Prvi razočarano oddidejo in se nikoli več ne pojavijo, drugi so prav tako razočarani, ker so glede na sloves določenega pristopa pričakovali več in tako celoten pristop omavalužujejo. Tudi ti se nikoli več ne pojavijo.

Oboji, iskalci tovrstnih izobraževanj in iskalci tovrstnih storitev pri nas,  pa imajo skupaj premalo ali nič ustreznih informacij, kakšno in koliko izobraževanja je potrebno za profesionalno nudenje storitev oz. ali je izvajalec za izvajanje storitve ustrezno izobražen in usposobljen.

Tudi pri zdravilski metodi SHIATSU terapija je tako.

Javna tribuna

Tokratna javna tribuna je namenjena obojim:

  • tistim, ki jih izobraževanje za shiatsu terapevta zanima in bi radi želeli izvedeti, kaj je potrebno vedeti, storiti, preveriti, preden se odločajo za izobraževanje,
  • in tistim, ki jih zanima, kako preveriti, ali je shiatsu terapevt ustrezno usposobljen in izobražen.

Javna tribuna bo potekala v sredo, 28. 9. 2016, ob 11h – 12h na forumu Starševski čvek.

Vabljeni!


Sledite nam