fbpx

Javna tribuna: Ali si lahko z ‘razstrupljanjem’ tudi škodujemo?

Javna tribuna

Na voljo imate odločitev o hitrem ‘razstrupljanju’ z zelenjavno-sadnimi sokovi ali detox kapsulami na eni …

zdrava prehrana

Potovanje do zdravih prehranjevalnih navad in življenjskega stila

Detox ali zdrav življenjski stil?

Na voljo imate odločitev o hitrem ‘razstrupljanju’ z zelenjavno-sadnimi sokovi ali detox kapsulami na eni strani in odločitev o spremembi življenjskega stila na drugi. Katero mislite, da je bolje izbrati? Katera deluje ali mogoče celo škodi? Katero je težje izpeljati vemo vsi, čeprav smo naklonjeni in si želimo čudežne tabletke tako močno, da večkrat posegamo po njej v močnem upanju, da nam bo pomagala.

Želja vsakogar izmed nas je ostati zdrav in se dobro počutiti. Kadar imamo težave s počutjem, zdravjem ali prebavo smo pripravljeni storiti marsikaj, tudi poskusiti nekatere manj običajne metode. Prihajajo vedno nove diete, ki naj bi razstrupile naše telo, odstranile toksine iz jeter in uredile prebavo.

Režimi razstrupljanja so različni, običajno pa so to stroge časovno omejene diete, sestavljene predvsem iz sadja in zelenjave (ali sokov) in vode. Nekateri režimi vključujejo tudi čiščenje črevesa z klistiranjem ali kolonohidroterapijo (postopek mehanskega spiranja črevesa z vodo). Pogosto priporočajo tudi jemanje določenih prehranskih dopolnil in »super živil«.

Čeprav so te diete zelo popularne do zdaj ni dokazov, da bi bile učinkovite pri odstranjevanju škodljivih snovi iz telesa. Ravno tako ni dokazov o negativnih učinkih glive kandide.

Depositphotos_75452289_original

Za učinkovite rezultate in dobro zdravje vam priporočamo uravnoteženo prehranjevanje. Preberite si enostavne in učinkovite nasvete.

V tej javni tribuni bi radi spregovorili o vprašanjih kot je: ‘Ali si lahko z »razstrupljanjem« tudi škodujemo? Kako lahko s prehrano izboljšate svoje počutje? Kakšno je realno tveganje glede ostankov pesticidov in drugih »toksinov« v hrani? in podobnih glede ‘detoxa’. Pridružite se nam z vašimi vprašanji v sredo, 30. 3.2016, ob 11. uri, na forumu Starševski čvek.

Izdelki ENEMON so pred več kot 30 leti nastali zaradi iskrene skrbi in želje, da bi pomagali ljudem k bolj zdravemu oz. primernemu načinu prehranjevanja.

Gost in vaš sogovornik bo Vid Vičič, mag. inž. preh., ki z ekipo ENEMON podpira ljudi k primernemu prehranjevanju in zdravemu načinu življenja.

Vabljeni!


Sledite nam