fbpx

Menopavza – nov začetek

Odnosi, Video, Žensko zdravje

Menopavza – klimakterij, ki prinese v življenje ženske nekaj sprememb, na katere se mora privaditi. Katere so to?

Menopavza – klimakterij prinese v življenje ženske nekaj sprememb, na katere se mora privaditi.

Jana Lavtižar, specialistka zakonske in družinske terapije, moderatorka na forumu Partnerska in družinska posvetovalnica, izvaja psihoterapijo po sistemsko relacijskem modelu s posamezniki, pari in družinami ter vodi delavnice o  menopavzi, samopodobi in razvezi. V video poglejte pogovor z njo, ki ga je opravila Petra Petravič.

Intervju:  Menopavza –  nove priložnosti za odnose do sebe in s partnerjem

Klimakterij je pomemben mejnik v življenju vsake ženske. Je prelomnica, ki pomeni slovo od nečesa znanega in začetek nečesa povsem novega, drugačnega. Kakšne so spremembe, ki jih vnese v življenje ženske? Kakšne so priložnosti, ki jih prinaša v partnerski odnos? To so le nekatera izmed vprašanj, ki smo jih zastavili naši gostji, gospe Jani Lavtižar, specialistki zakonske in družinske terapije. Prisluhnite prvemu delu intervjuja in izvedeli boste več.

Intervju:  Menopavza – srečanja in pogovori

Menopavza se ne začne pri vsaki ženski v isti starosti. Lahko sovpada še z drugimi pomembnimi življenjskimi mejniki, ni pa nujno. Ali se je smiselno pripraviti na njen prihod? Prisluhnite drugemu delu intervjuja, in izvedeli boste podrobnejše informacije o srečanjih, o tem, kdo se jih udeležuje, o čem tečejo pogovori, kakšen je odnos žensk do menopavze in ali je danes menopavza še vedno tabu.

Vabljeni k obisku spletnega foruma Partnerska in družinska posvetovalnica, kjer lahko moderatorki Jani Lavtižar napišete svoje izkušnje, misli, morda dileme ali povprašate za nasvet.


Sledite nam