fbpx

Izštekani najstniki in starši, ki štekajo

Dogodki

Cankarjev dom bo 8. marca ob 18.00 uri gostil izjemno zanimivo predavanje naših dveh moderatorjev, z naslovom Izštekani najstniki in starši, ki štekajo …

Cankarjev dom je 8. marca ob 18.00 uri gostil izjemno zanimivo predavanje naših dveh moderatorjev, z naslovom Izštekani najstniki in starši, ki štekajo.

Starši se v odnosu z odraščajočimi najstniki odzivamo spontano, kar največkrat privede do izklopa v povezanosti in posledično do izgube vzgojnega vpliva. Sprememba v zavedanju svoje odrasle vloge odpira dostop do moči vplivanja prek sodelovanja in povezanosti. Zavedanje pomena odzivnosti omogoča staršem, da zagotovijo temelje zdravemu odraščanju na vseh področjih otrokovih razvojnih potreb.  Veliko tega že vemo: vemo – kaj, zmanjka pa nam idej, ko smo pred nalogo – kako.

Kako biti starši, ki so prisotni, ki se ustrezno odzivajo ter ob povezanosti in v stiku ohranjajo meje, pravila in avtoriteto, je mnogim staršem nerešljiva zadrega. Predavatelja sta v svoji knjižni uspešnici Izštekani najstniki in starši, ki štekajo, zbrala obsežno zalogo vsakdanjih življenjskih zgodb s konkretnimi primeri in ustvarjalnimi namigi za funkcionalno odzivnost v domala vseh možnih vzgojnih situacijah. Iz svojih izkušenj bosta predstavila najbolj ključne in pomembne zgodbe v odnosu med starši in najstniki, na njima lasten način, z iskreno, odprto in neposredno pripovedjo, ki poslušalce v sproščenem in humornem duhu pripelje v stik z resničnimi občutki, običajno prikritimi kot skrbno varovana družinska skrivnost.

Kdo sta Leonida in dr. Albert Mrgole?

Leonida Mrgole in dr. Albert Mrgole sta 30 let partnerja in starša štirih otrok, zadnjih deset let pa skupaj delujeta kot psihoterapevtski par. Na svoji poti sta se vsak na svoj način izobraževala in nabirala življenjske izkušnje, Leonida kot refleksoterapevtka in imago facilitator,  Albert kot psiholog, sociolog, sistemski psihoterapevt, zdaj pa skupaj zaključujeta izobraževanje iz emocionalno usmerjene terapije.

lea-in-albert-mrgole

Pri svojem delu sta v skupnem sodelovanju razvila inovativen slog dela, kjer se dopolnjujeta v strokovni natančnosti in v domiselnih praktičnih rešitvah, z varnim posluhom za potrebe udeležencev. Ta način je vpisan v vseh oblikah njunega dela, od individualnega terapevtskega, dela s skupinami, predavanji za starše in delavnicami za različne delovne kolektive. Delujeta v okviru zavoda Vezal.

Video predavanja

Aktivno sodelujeta tudi kot moderatorja dveh forumov in sicer na forumu Vzgoja otrok in družine ter forumu ED -želiva si spolnosti.

Po izboru uredništva


Sledite nam