fbpx

Izpoved: »Imela sem le 38 kilogramov in Instagram mi je rešil življenje«

Bolezni, Zanimivo, Zdravje, Zdravje in bolezni

Ko ji je bilo rečeno, da lahko v vsakem trenutku doživi srčni infarkt, si je v ta namen ustvarila Instagram profil …

Imela je le 38 kilogramov in nekaj manj kot 20 let. Hayley Harris je 23-letno dekle iz Londona, z diagnozo Anorexia Nervosa. Svojo pot ozdravitve je delila na Instagramu.

Ko ji je bilo rečeno, da lahko v vsakem trenutku doživi srčni infarkt, si je v ta namen ustvarila Instagram profil, da bi tako spremljala svoje okrevanje in napredek. Hayley je na dobri poti, trenutno ima 50 kg.

Svojim sledilcem na Instagramu, trenutno jih ima okoli 5000, prikazuje svojo dramatično preobrazbo. Čeprav je še vedno zelo suha, je zdaj videti fantastično, predvsem pa zdravo.

»Dekletom in fantom po svetu sem želela dokazati, da je okrevanje mogoče in tako je potekalo moje«,

je zapisala.

»Instagram račun sem si ustvarila zato, da bi bila navdih za vsaj eno osebo, ki doživlja podobno zgodbo kot jaz, ki iščejo pomoč ali pomoč druge osebe. Ne samo, da je koristno za druge, tudi zame je bila to odlična terapija. V primeru, da sem imela slab dan, sem pogledala Instagram in videla, da nisem edina, ki se bori s to težavo«,

je povedala Hayley, ki je trpela zaradi motnje hranjenja nekoliko let, ko je prišlo do vrhunca lanskega junija.

»Izgubila sem veliko kilogramov, ker sem imela občutek, da nimam nadzora nad svojim življenjem, kot tudi podobo svojega telesa, ki sem si jo ustvarila v glavi. Ob sprejemu v bolnišnico sem tehtala borih 38 kilogramov. Počutila sem se kot smet, pa čeprav sem se po drugi strani počutila dobro, ker sem izgubila toliko kilogramov. Vendar, ko sem jedla in pila, sem se počutila zelo slabo. Prezirala sem mnenja ljudi, ki so mi govorili, da sem videti bolna, saj sebe nisem videla tako. Izgubil sem osebnost. Posledice, kot so zgaga, krči in bolečine v prsnem košu, so me dejansko spodbudile, da sem poiskala pomoč.«

je povedala Harrisova, ki so jo starši in prijatelji prosili naj poišče pomoč.

belive

Nekoč je morala Hayley na letalo in takrat je spoznala resnost svoje bolezni. Zdravniki so jo opozorili, da bi lahko doživela srčni infarkt. Njen utrip je meril 40 udarcev, moral pa bi meriti do 80.

»Bila sem odmaknjena, trpela zaradi paničnih napadov in sovražila sem vsa druženja, saj so bila povezana s hrano in pijačo. Čustveno sem bila na psu in uničila sem svoje telo, zaradi mira v gavi, ki ga nikoli nisem dosegla.«

V decembru 2015 so jo sprejeli v bolnišnico, kjer je preživela dva meseca terapij, v februarju pa so jo dokončno odpustili iz bolnišnice.

»Po novem sem zaljubljena v življenje in nikoli še nisem bila srečnejša. Zaradi ljudi, ki so mi v podporo, sem dobila krila. Motnje hranjenja so zelo kompleksne in težko jih je razumeti. Veliko pa mi pomenijo zahvale popolnih tujcev, ki pravijo, da sem jim v pomoč, in navdih.«,

je zaključila Hayley in dodala, da je njen Instagram profil lahko velikim v pomoč, tudi takrat, ko mislijo, da ne zmorejo več.

Obiščite tudi forum o različnih vrstah motenj hranjenja: bulimija, anoreksija in prenajedanje. Za vse, ki ne najdejo izhoda iz problemov prehranjevanja, za svojce, prijatelje in bližnje.

Foto: https://www.instagram.com/bitingback/

logo_triglav

Projekt Mesec aktivnosti za zdravje podpira Zavarovalnica Triglav d.d.


Sledite nam