fbpx

Izjava UKCL v zvezi s sodbo zoper prof. dr. V. Dolencu

Dogodki

“Glede na to, da v postopkih pred sodišči UKC Ljubljana ni sodeloval in mu sodne odločbe ne nalagajo obveznosti, sodbe ne moremo komentirati.”

UKC Ljubljana

Vodstvo UKCL se zaveda, da je akademik prof. dr. Vinko Dolenc, nesporno svetovno priznani vrhunski nevrokirurg, s svojim znanjem in vrhunskimi operacijami rešil življenja mnogim pacientom tako iz Slovenije kot tudi iz dobesedno iz vsega sveta. Njegov prispevek na področju razvoja nevrokirurgije, ki je v svet seveda ponesel tudi ime UKCL in Slovenije, je velik, v stroki zaznan in priznan. Akademik prof. dr. Vinko Dolenc je gotovo eno velikih imen UKCL in našega zdravstva nasploh.

Obžalujemo razplet dogodka izpred več kot dvajset let, a sedanje vodstvo žal nima možnosti vplivati na pretekla dogajanja.

V zvezi s sodbo izraelskega sodišča zoper akademika prof. dr. Vinka Dolenca ugotavljamo, da v postopku pred izraelskim sodiščem UKC Ljubljana ni nastopal kot tožena stranka in sodba ne nalaga kakršnihkoli obveznosti UKC Ljubljana. Predmetna sodba torej ne predstavlja podlage za kakršnokoli odgovornost in plačilo odškodnine s strani UKC Ljubljana ali zavarovalnice, pri kateri je imel UKC Ljubljana zavarovano svojo odgovornost v času obravnavanega dogodka.

Prav tako UKC Ljubljana ni bil stranka v postopku priznanja tuje sodne odločbe pred slovenskim sodiščem in posledično ni mogel vplivati na odločitve slovenskega sodišča v zvezi s tem ter v zvezi z izvršitvijo omenjene sodbe.

Glede na to, da v postopkih pred sodišči UKC Ljubljana ni sodeloval in mu sodne odločbe ne nalagajo obveznosti, sodbe ne moremo komentirati.

UKC Ljubljana


Sledite nam