fbpx

Izboljšan GPS sprejemnik z radijskim oddajnikom za sledenje – tudi za pse

Dom & prosti čas

Garmin najavlja nov, izboljšan GPS sprejemnik z radijskim oddajnikom za sledenje.

“Z zanesljivejšim sprejemom satelitskih in radijskih signalov ter robustnejšo obliko omogoča DC50 izkušnjo sledenja, ki jo najzahtevnejši uporabniki pričakujejo od sledilne naprave,” pravi Martin Resch, Produktni direktor za ročne GPS naprave  za evropske, bližnjevzhodne in afriške trge.  “Novi DC 50 ima vse lastnosti, ki zagotavljajo prednosti udobne in zanesljive uporabe novim uporabnikom, imetnikom naprav Astro 320 pa z bistveno boljšimi lastnostmi nudi nadgradnjo sledilne opreme.”

Glavno ohišje DC 50 je sedaj na spodnjem delu vratu psa, na zgornjem pa je visoko odzivna GPS antena, kar omogoča odprt pogled sprejemnika proti satelitom. Poleg satelitov GPS sprejemnik lovi tudi signale sistema GLONASS. Čas pridobivanja signalov satelitov je zato približno 20 % krajši, sprejemnik lahko sprejme signale z dodatnih 24 satelitov GLONASS. Praktično to pomeni manj čakanja na pripravljenost oddajnika za sledenje in boljši sprejem v zahtevnejših pogojih, kot npr. pod gostimi krošnjami in v soteskah.

Novo oblikovana, 57 cm dolga VHF antena radijskega oddajnika je iz jekla in izredno odporna. Domet spremljanja oddajnika je do 14 km na ravnem, preglednem terenu vsakih pet sekund. Ojačeno je tudi ohišje oddajnika na ovratnici, ki je vodotesno do 10m.

Izboljšana je tudi baterija oddajnika, polno napolnjena baterija zdrži do 26 ur delovanja oddajnika s pet sekundnim intervalom oddajanja. S podaljšanim intervalom oddajanja na dve minuto zdrži do 54 ur. DC50 ima vgrajeno tudi varnostno funkcijo za iskanje pogrešanega uporabnika oddajnika (psa, človeka), ki ob izpraznjenosti baterije po 25 % samodejno začne oddajati signal o položaju vsaki dve minuti.

Naprava Astro 320 lahko istočasno sledi do 10 oddajnikov, prikazuje oddaljenost, smer nahajanja in aktivnost slednega psa (sedenje, tekanje, nakazovanje divjadi in skakanje v drevo). Astro 320 ima barvni, na soncu jasno berljiv zaslon in nameščeno osnovno karto sveta. Na napravo je mogoče dodatno naložiti topografske karte, cestne karte, lastne zemljevide (Garmin CustomMaps) ali satelitske posnetke BirdsEye™ .

Oddajnik DC 50 deluje z ročno navigacijsko napravo/sprejemnikom Astro 320, uporabniki pa morajo pred kodiranjem oddajnikov posodobiti programsko opremo naprave ( www.garmin.com/webupdater).  DC 50 ni mogoče povezati z napravo Astro 220.

Na voljo bo oddajnik DC 50 in komplet naprave Astro 320 z oddajnikom DC 50, predvidoma v avgustu 2013.

garmin-1 garmin-2


Sledite nam