fbpx

Iskreno o multipli sklerozi – 29. 5. 2018 v Ljubljani

Bolezni, Dogodki

Multipla skleroza prizadene predvsem bolnike v najaktivnejšem življenjskem obdobju. Zato želijo z okroglo mizo opozoriti na različne multipli sklerozi pridružene težave, s katerimi se bolniki soočajo v vsakdanjem življenju. Vabljeni vsi, ki se srečujejo s to boleznijo.

»Ko ugotoviš, da je zdravje za vedno izgubljeno, te preplavita popolna nemoč in jeza. Ampak sčasoma moraš življenje nekako postaviti na nove temelje in vanj vključevati druge vrednote,«

je misel, ki narekuje neizogibne okoliščine bolnikov z multiplo sklerozo. V Sloveniji z multiplo sklerozo živi okoli 3.000 ljudi. Gre za kronično neozdravljivo nevrološko bolezen, za katero najpogosteje zbolevajo mladi ljudje, ženske dvakrat pogosteje kot moški.

 

Tik pred svetovnim dnem multiple skleroze (vsako leto 30. maja), Društvo spoznajmo multiplo sklerozo vljudno vabi na okroglo mizo z naslovom »Iskreno o multipli sklerozi«. Potekala bo v torek, 29. maja 2018, ob 11. uri, v Maxi klubu* (Trg republike 1), v Ljubljani.

O izzivih, ki jih ta bolezen prinaša bolnikom in njihovim bližnjim bomo iskreno spregovorile:

  • Renata Žohar, predsednica društva Spoznajmo multiplo sklerozo
  • doc. dr. Ana Ožura Brečko, specialistka klinične psihologije Nevrološke klinike UKC Ljubljana
  • Dejana Zajc, delovna terapevtka Univerzitetnega rehabilitacijskega centra RS – Soča.

Premierno bodo predstavili tudi MS Reporter – nov kanal izobraževalnih video vsebin o multipli sklerozi, ki ga bodo stalno dopolnjevali.

*Maxi klub je v prvem nadstropju, nad kavarno in slaščičarno Maxi. Dostop iz garaže je možen tudi z dvigalom.


Sledite nam