fbpx

Inkontinenca

Zdravje in bolezni, Žensko zdravje

Kaj je inkontinenca, koga prizadane? Preberite si kakšna nega je potrebna in kako si lahko osebe, ki se s tem soočajo olajšajo svoj vsakdan.

Inkontinenca je bolezen oz. stanje, za katero je značilno nehoteno uhajanje urina ali blata. Vzroki so lahko različni, npr. prirojene okvare, poškodbe živčevja, kot posledica operativnih posegov; lahko se pojavi tudi po porodu in s starostjo. Stopnje inkontinence so različne – od blagih težav z manjšim uhajanjem urina, do popolne nezmožnosti zadrževanja urina (ali blata).

Raziskave kažejo, da ima 5% svetovne populacije težave s inkontinenco. Ocenjuje se, da se z njo sooča od 15 do 30% ljudi starejših od 60 let, pogosteje pa prizadene ženske.

58F69540-6894-11E1-A364-B74F66B94067Za nego pri inkontinenci je eden izmed prepoznavnih izdelovalcev medicinskih in higienskih pripomočkov podjetje Paul Hartmann AG. Njihova slovenska podružnica, Paul Hartmann Adriatic, te dni praznuje 10. obletnico svojega delovanja na slovenskem tržišču, od koder so se nato razširili tudi na Balkan.

Inkontinenca je pri nas še vedno tabu tema, zato se v skupini HARTMANN trudijo, da temu ne bi bilo več tako. V sodelovanju s kupci razvijajo inovativne strokovne rešitve in s tem zagotavljajo najvišjo kakovost zdravstvenega varstva, sploh pri občutljivejši skupini kot je starejša populacija.

*Na sliki: Marin Matulić – direktor Paul Hartmann Adriatic, Vlado Sever – Sanolabor, Uroš Živec – direktor prodaje Paul Hartmann Adriatic

Za posvet s strokovnjaki, obiščite forum Inkontinenca.

Zanimive teme s foruma:


Sledite nam