fbpx

Imate novorojenčka? To se splača vedeti!

Družina, Otroški svet, Zanimivo

Ponudba opreme za dojenčke se spreminja in na trg neprestano prihajajo novi izdelki. Če imate kakšne dvome glede nakupa, poiščite nasvet prijateljev z majhnimi otroki in jih prosite za priporočila. To vam lahko pomaga prihraniti veliko časa in težav.

Dobro vemo, da nakup otroške opreme niti približno ni preprosta naloga, zlasti za novopečene mamice. Kaj je treba kupiti, kaj si lahko izposodimo, na kaj je potrebno biti pozoren pri nakupu, kje je najlažje vse pregledati in kupiti … To so le nekatera od vprašanj, na katera je treba odgovoriti. Imamo nekaj idej, ki vam bodo pomagale pri teh veselih težavah.

Ne zanemarite ponudb spletnih trgovin!

Rekli boste, da raje kupujete v fizičnih trgovinah, saj se tako počutite bolj varno, ker lahko govorite s prodajalcem in se dotaknete izdelka, preden se odločite za nakup … Vse to razumemo!

Kljub temu obvezno preverite ponudbo otroške opreme v spletnih trgovinah in primerjajte cene izdelkov, saj se prav lahko zgodi, da otroški voziček v drugi trgovini stane pol manj. Poleg tega je vsak trenutek z vašim otrokom dragocen, zato je veliko lažje nakup otroške opreme opraviti preko spleta.

To lahko storite v treh preprostih korakih:

 1. Odprite kategorijo Vse za otroke v največjem spletnem primerjalniku izdelkov in ponudb Ceneje.si.
 2. Preverite ponudbe in cene za več kot 8.000 izdelkov za otroke.
 3. Naložite si brezplačni vtičnik za Chrome 1-2-3 Nakup s Ceneje.si in odkrijte najboljše ponudbe v domačih spletnih trgovinah, medtem ko brskate po spletu.

Pred izbiro novega avtosedeža in otroškega vozička preverite spodnje praktične nasvete o kupovanju otroške opreme, ki so nam jih zaupale mame:

 • V nakupe pojdite z nakupovalnim seznamom.

Nujno si pripravite seznam stvari, ki jih boste potrebovali v prvih nekaj tednih in mesecih. Nima smisla, da se takoj obremenjujete z nakupom stola za hranjenje, saj vas najprej čakajo druge pomembne stvari, ki jih morate izbrati in kupiti.

 • Primerjajte cene na spletu in kupujte v varnih in zanesljivih spletnih trgovinah.

Pametno nakupovanje vključuje preverjanje ponudbe in cen izdelkov v spletnih trgovinah. Razen če najdete edinstvene proizvode, ki jih do zdaj niste videli v nobeni fizični trgovini, lahko pregledovanje in primerjanje izdelkov na spletu prinese znatne prihranke – tako časa kot denarja. Ne glede na to, kje opravite svoj nakup, obvezno shranite račune, garancije in navodila za uporabo izdelka.

 • Prepričajte se, da je avtosedež primeren za vaš avtomobil.

Avtosedež je del otroške opreme, ki jo je potrebno izbrati z veliko mero pozornosti. Pri izbiri primernega avtosedeža obvezno preverite najnovejše teste za avto sedeže in se prepričajte, da ima izbran avto sedež vse potrebne certificate. Če redno uporabljate več kot en avto, lahko za lažje premikanje med avtomobili kupite dodatno bazo za avtosedež.

 • Preverite višino izbrane otroške posteljice.

Morda zveni smešno, ampak preverite, ali vam višina izbrane posteljice odgovarja in ali z lahkoto premaknete otroka v in iz nje, še posebej, če ste bolj nizki. Previdnost je potrebna tudi pri izbiri ležišča za posteljico – trše ležišče z vzmetmi je veliko boljša izbira kot mehkejša vzmetnica s spominsko peno. Izberite preprosto bombažno posteljnino in se izogibajte nakupu blazin in dodatnih prevlek, dokler ima dojenček manj kot 6 mesecev.

 • Bodite pozorni na težo izbranega otroškega vozička.

Večina staršev se strinja, da so modularni otroški vozički praktičen in dober izbor, saj spremljajo rast vašega otroka in izponjujejo vse vaše potrebe. Pri izbiri bodite pozorni na težo vozička in na njegovo višino. Preverite še, ali višina vozička odgovarja tudi vašemu partnerju.

 • Ne pretiravajte z nakupom otroških oblačil.

Dojenčki hitro napredujejo in rastejo, zato ne pretiravajte z nakupom oblačil. Dovolj je, da kupite dovolj bodijev in pižamic za en teden – 7 bodijev in 7 pižamic. Pripravite še nekaj parov nogavic in dve bombažni kapici za zaščito pred soncem.

 • Razmislite o kengurujčkih in nosilkah za otroka.

Ko razmišljamo o nakupu opreme za dojenčka, nam najprej padejo na pamet otroški vozički kot obvezna oprema. Vse več mam pa namesto vozička raje izbere različne kengurujčke ali nosilke v obliki šala, ki so veliko bolj praktične in enostavne (ter lažje) kot voziček. Za začetek si lahko sposodite takšno nosilko od prijateljice in preverite, ali vam takšen način nošenja vašega dojenčka sploh odgovarja.

 • Pogovorite se z drugimi starši.

Ponudba opreme za dojenčke se spreminja in na trg neprestano prihajajo novi izdelki. Če imate kakšne dvome glede nakupa, poiščite nasvet prijateljev z majhnimi otroki in jih prosite za priporočila. To vam lahko pomaga prihraniti veliko časa in težav. Če nimate druge možnosti, pred nakupom nujno preverite izkušnje in komentarje drugih staršev na spletu.

Enostavno do najprimernejše opreme za otroke

Izkoristite prednosti portala Ceneje.si, ki vam prihrani čas pri iskanju izdelkov in denar pri iskanju najbolj ugodne ponudbe. Da bi najbolje izkoristili ponudbo portala, pri naslednjem nakupu upoštevajte še sledeče funkcije:

 • Primerjajte podobne izdelke – primerjajte izbrano otroško opremo in izberite tisto, ki popolnoma ustreza vašim potrebam.
 • Dodajte izdelke na seznam – shranite vse izdelke, ki jih želite kupiti in vas zanimajo, ter jih dodajte na vaš nakupovalni seznam.
 • Aktualni katalogi – pred nakupom obvezno preverite akcijsko ponudbo otroške opreme vaših najljubših trgovin in prebrskajte po aktualnih katalogih in letakih.

Sledite nam