Ima tudi vaš otrok težave s koncentracijo in učenjem?

Novice, Zanimivo, Zdravje otrok

V Ameriki je čez 6 milijonov otrok, ki uživajo amfetamin, ki lahko povzroča stalne organske poškodbe in odvisnosti.

Težava motenj pozornosti in hiperaktivnosti otrok je v zaskrbljujočem porastu. Diagnoza patologije
ADHD je zelo kontroverzna. V Ameriki več kot 6 milijonov otrok uživa amfetamin, ki lahko povzroči stalne organske poškodbe, če ne celo odvisnosti in je prava grožnja družbi. Tudi v Sloveniji vse več staršev poroča o nemiru svojih otrok in znakih hiperaktivnosti.

Narava nam je dala pomoč, ki lahko korenito pripomorejo k izboljšanju stanja.

Človeško telo je kemična tovarna in  deluje po principu primerne ravni, presežka in pomanjkanja sestavin, ki jih zahteva za svoje optimalno delovanje. Feniletilamin (PEA) se aktivira v našem organizmu največ takrat, ko smo srečni, zadovolji. Feniletilamin uspešno uravnava razpoloženje, povečuje umske sposobnosti, izboljšuje spomin, pozornost in zbranost. Pri mnogih nevroloških motnjah pa so raziskave pokazale pomanjkanje feniletilamina.

Klamatska alga KlamaUp in njen izvleček Klamin® predstavljata absolutno najbogatejši rastlinski vir feniletilamina.

 • Tudi maščobne kisline omega-3 (DHA) imajo velik vpliv na razvoj otroških možganov in na pomnjenje. Večje je pomanjkanje omega-3, večji so simptomi pri problematičnih otrocih, predvsem vedenjski.
 • AlgOmega3 vsebuje DHA iz mikroalg in je odlična alternativa omega-3 iz ribjega olja.
 • Za pravilno delovanje živčnega sistema in razpoloženje so pomembna tudi ostala hranila: vitamine B1, B3, folno kislino in B12.
 • Klamatska alga NutriMax  je bogata z vsemi temi hranili. Vsebuje pa tudi klorofil, ki je močan antioksidant, aktiven tudi v živčnem sistemu, ter železom, mineralom energije in življenjske moči.

Pomembno je, da prepoznate nemir pri sebi in otrocih, se pravočasno vprašate o njegovih vzrokih in poiščete strokovno pomoč, kadar je to potrebno.

Več o težavah pri otrocih > in več o Klamatski algi in Klaminu >

RSS Ustavi se!

 • Če zmorem jaz, zmorete tudi vi!
  Ko predelam, postanem sama vrhunska terapevtka. Ko predelam, sedaj še ne, trenutno me misel na samomor preplavi najmanj petkrat dnevno. The post Če zmorem jaz, zmorete tudi vi! appeared first on Ustavi se!.
 • Čar dotika – ali dotik lahko zdravi in odpravlja stres?
  Kdaj smo v tej stresni, depresivni, anksiozni in z umom obsedeni družbi, izgubili zavedanje, da dotik pomirja, povezuje, zdravi, osvobaja? The post Čar dotika – ali dotik lahko zdravi in odpravlja stres? appeared first on Ustavi se!.
 • Zdolgočasena energija
  Pomislim, kako je darovanje energije pravzaprav dejanje, ki ga Sonce izvaja vse od svojega nastanka naprej. In da je prav v darovanju bistvo zadovoljstva. The post Zdolgočasena energija appeared first on Ustavi se!.
 • Strah, če ne bom ustrezal, me bodo zavrnili
  Za zdrav čustveni razvoj otrok potrebuje starše, ki se s strpnostjo in razumevanjem odzivajo na njegove čustvene potrebe in ga preko zgleda učijo kako ravnati s čustvi. The post Strah, če ne bom ustrezal, me bodo zavrnili appeared first on Ustavi se!.
 • Ko premagaš smrt
  Kot je že teta Pehta Kekcu nekoč povedala: »Za vsako bolezen raste rožica«. Tudi depresija in travme ter samomorilno nagnjenje je ozdravljivo. The post Ko premagaš smrt appeared first on Ustavi se!.