fbpx

Ima tudi vaš otrok težave s koncentracijo in učenjem?

Novice, Zanimivo, Zdravje otrok

V Ameriki je čez 6 milijonov otrok, ki uživajo amfetamin, ki lahko povzroča stalne organske poškodbe in odvisnosti.

Težava motenj pozornosti in hiperaktivnosti otrok je v zaskrbljujočem porastu. Diagnoza patologije
ADHD je zelo kontroverzna. V Ameriki več kot 6 milijonov otrok uživa amfetamin, ki lahko povzroči stalne organske poškodbe, če ne celo odvisnosti in je prava grožnja družbi. Tudi v Sloveniji vse več staršev poroča o nemiru svojih otrok in znakih hiperaktivnosti.

Narava nam je dala pomoč, ki lahko korenito pripomorejo k izboljšanju stanja.

Človeško telo je kemična tovarna in  deluje po principu primerne ravni, presežka in pomanjkanja sestavin, ki jih zahteva za svoje optimalno delovanje. Feniletilamin (PEA) se aktivira v našem organizmu največ takrat, ko smo srečni, zadovolji. Feniletilamin uspešno uravnava razpoloženje, povečuje umske sposobnosti, izboljšuje spomin, pozornost in zbranost. Pri mnogih nevroloških motnjah pa so raziskave pokazale pomanjkanje feniletilamina.

Klamatska alga KlamaUp in njen izvleček Klamin® predstavljata absolutno najbogatejši rastlinski vir feniletilamina.

  • Tudi maščobne kisline omega-3 (DHA) imajo velik vpliv na razvoj otroških možganov in na pomnjenje. Večje je pomanjkanje omega-3, večji so simptomi pri problematičnih otrocih, predvsem vedenjski.
  • AlgOmega3 vsebuje DHA iz mikroalg in je odlična alternativa omega-3 iz ribjega olja.
  • Za pravilno delovanje živčnega sistema in razpoloženje so pomembna tudi ostala hranila: vitamine B1, B3, folno kislino in B12.
  • Klamatska alga NutriMax  je bogata z vsemi temi hranili. Vsebuje pa tudi klorofil, ki je močan antioksidant, aktiven tudi v živčnem sistemu, ter železom, mineralom energije in življenjske moči.

Pomembno je, da prepoznate nemir pri sebi in otrocih, se pravočasno vprašate o njegovih vzrokih in poiščete strokovno pomoč, kadar je to potrebno.

Več o težavah pri otrocih > in več o Klamatski algi in Klaminu >


Sledite nam