fbpx

iDiagnostic – laboratorij v vaših rokah!

Novice

Potreba po zagotovitvi prave diagnostične informacije ob pravem času je postala danes ključna.

Mednarodno priznani Inštitut za fizikalno biologijo je leta 2012 s presežkom svojega znanja iz področja molekularne biologije, mikrobiologije in biokemije, ustanovil svoje prvo start-up podjetje – Lodis d.o.o. in tako pogumno stopil na slovenski diagnostični trg. To mlado slovensko podjetje se s svojo blagovno znamko iDiagnostic končnim uporabnikom predstavlja s funkcionalno prilagojene diagnostiko in ponuja klinične in analitične preiskave na področju mikrobiologije in biologije.

Danes, ko vlada način življenja, ki nam velikokrat ne omogoča izpolnjevanja vseh priporočil za zdravo življenje, kljub napredni tehnologiji in znanju, težko obvladujemo bolezni 21. stoletja. Nezdrave razvade, osiromašena hrana, stres, pomanjkanje športnih aktivnosti, vpliv okolja in še marsikaj, vodi v številna bolezenska stanja. Ravnovesje v človeškem telesu se poruši, nenadzorovana rast in razvoj celic pa pripeljeta k spremembam osnovnih funkcij organov in porušenja obrambe proti zunanjim dejavnikom. Posledica vsega tega je nastanek novodobnih bolezni: rakasta obolenja, bolezni srca in ožilja, diabetes, osteoporoza ipd., za katere velja, da se pojavijo po določenem času, napredujejo tiho in počasi in ostanejo del nas.

Potreba po zagotovitvi prave diagnostične informacije ob pravem času je postala danes ključna. Prav s tem namenom je bilo ustanovljeno tudi podjetje Lodis d.o.o., plod slovenskega znanja, znanosti in poguma. Ker sodobne zdravniške odločitve v 80-90% temeljijo na podlagi in vitro diagnostike, želi podjetje Lodis s svojo blagovno znamko iDiagnostic v naša življenja vpeljati nov pristop do diagnostičnih informacij in nam približati diagnostiko do te mere, da bo postala del našega vsakdana.

domov-naslovna-slika

iDiagnostic s svojo ponudbo 35ih izdelkov pokriva 4 ključna področja diagnostike bolezni 21. stoletja:

ovulacija_mala1. Hitri testi iDiagnostic so namenjeni hitremu ugotavljanju bolezenskega stanja in dajo uporabniku na stroškovno najbolj učinkovit način pol kvalitativne informacije o določenem zdravstvenem stanju (npr.: Ovulacijski test, Test nosečnosti, H. pylori testiranje, Alergijski test na mačko in psa, Test na droge…). Gre za presejalne teste, podobne tistim, ki jih uporablja osebni zdravnik, s tem da so prilagojeni končnim uporabnikom tako da jih ta enostavno izvede v zasebnost svojega doma.

nutritivni_osnovni_mala

2. Nutritivni-intolerančni iDiagnostic testi: po medicinskih statističnih podatkih je do 60 % ljudi podvrženih skritim ‘alergijam’ na hrano t.i. nutritivni intoleranci, ki lahko povzroči različne klinične simptome. Je pogosto zelo individualna in skrivnostna, saj se pojavi od dve do 72 ur ali celo kasneje po zaužitju določene hrane, zaradi česar je težavno vzpostaviti logično povezavo med simptomi in hrano, ki je bila zaužita precej časa prej. iDiagnostic test za nutritivno intoleranco omogoča vsakemu natančno odkrivanje intolerance na izbrani sklop živil in tako možnost zavestne spremembe življenjskega sloga. Saj nutritivno intoleranco je moč zdraviti brez zdravil, najpreprosteje tako, da iz svoje prehrane za obdobje šestih tednov črtamo vsa hranila, za katera smo s testiranjem izvedeli, da nam povzročajo reakcijo.

dama_paket_mala

3. iDiagnostic hormonski paketi vključujejo diagnostiko hormonskega neravnovesja ki se izraža na različnih področjih osebnih zdravstvenih motenj, kot so osteoporoza, neplodnost, PMS, menopavza, nepojasnjeno pridobivanje telesne mase, depresija, burne e
mocionalne reakcije, anksioznost, vrtoglavice, sladkorna bolezen, itd. Zdravje in dobro počutje sta torej še kako odvisna od harmoničnega součinkovanja hormonov, ki vplivajo na delovanje organov in na nastanek številnih, življenjsko pomembnih snovi. V sklopu diagnostičnega laboratorija iDiagnostic tako izvajajo rutinske preiskave nivoja bioaktivne frakcije naslednjih hormonov: kortizol, melatonin, progesteron, testosteron, dhea in estradiol. Diagnostika se izvaja preko sline, ki daje reprezentativne rezultate osebnega hormonskega stanja.

4. V sklopu iDiagnostic DNK kliničnih analiz omogočajo klinično testiranje za celiakijo in boreliozo. Celiakija je avtoimunska bolezen tankega črevesa, ki se razvije kot posledica reakcije na gluten in glutenu podobne proteine. Diagnostika tipično poteka na osnovi biopsije črevesne sluznice ter z določanjem prisotnosti značilnih protiteles v serumu. iDiagnostic DNK analiza, za razliko od klasičnih metod, ponuja neboleč način diagnostike celiakije, ki vam bo dal informacijo o vaši nagnjenosti k tej bolezni.

dnk-borelioza dnk-celiakija

V Sloveniji je borelioza endemična bolezen z visoko stopnjo obolevanja prebivalstva. Gre za multisistemsko bakterijsko bolezen, ki jo prenaša klop. Zanjo, za razliko od klopnega meningitisa, nimamo cepiva. Pri diagnosticiranju borelioze je težava ta, da se bolezen kaže s tako raznolikimi simptomi ali znaki, ki lahko posnemajo tudi druge bolezni. Zaradi tega si je borelioza prislužila ime »velika posnemovalka«. iDiagnostic genska analiza je plod najnovejših diagnostičnih dosežkov in uporablja natančnejšo metodo, saj išče gen borelije v našem DNK. Poleg tega iDiagnostic za odkrivanje bolezni ponuja še krvni test (na podlagi protiteles) in test, ki preveri, ali je bil klop, ki nas je ugriznil, res okužen z borelijo.

Informacije, ki jih bodo dali posamezni testi, so uporabni tako za posameznika, ki lahko pravočasno poskrbi za preventivo, kot tudi za specialiste (zdravnike), ko se odločajo za najprimernejše nadaljnje postopke zdravljenja.

idiagnostic_logo1-300x98

Oglasno sporočilo


Sledite nam