fbpx

Stekleničke dobrih želja za ozdravitev – v Delu

Zavod MON

Ljubljana – Ob včerajšnjem začetku tedna boja proti raku se je simbolično končala akcija, poimenovana Steklenička upanja za vse bolnike z rakom. Pobudo za dva meseca trajajočo akcijo, izdelovanje »stekleničk dobrih želja« in njihovo razdeljevanje…

Ljubljana – Ob včerajšnjem začetku tedna boja proti raku se je simbolično končala akcija, poimenovana Steklenička upanja za vse bolnike z rakom. Pobudo za dva meseca trajajočo akcijo, izdelovanje »stekleničk dobrih želja« in njihovo razdeljevanje bolnikom, je dalo društvo bolnikov z limfomom.

Sicer pa je to le ena izmed številnih dejavnosti, s katerimi društva onkoloških bolnikov pomagajo ozaveščati slovensko javnost o raku, o možnostih za zdravljenje raka, za okrevanje po bolezni in o aktivni vlogi, ki jo mora med zdravljenjem odigrati tudi bolnik sam.

Ta teden se bodo v Sloveniji odvijale številne dejavnosti, ki jih pripravlja Zveza društev za boj proti raku, v marcu pa po svetu poteka vrsta dejavnosti v podporo boju proti raku danke in debelega črevesa. Ta namreč sodi med najpogostejša rakava obolenja z največjo smrtnostjo; pri nas vsako leto postavijo več kot 1100 takšnih diagnoz.

Na fotografiji prostovoljki Andreja Verovšek z Zavoda Med.Over.Net in Kristina Modic iz društva bolnikov z limfomom delita stekleničke upanja. Od danes do petka bodo v preddverju stavbe D onkološkega inštituta na Zaloški 2 razstavili del naključno izbranih stekleničk, na ogled bodo tudi pisma in dobre želje bolnikom ter umetniške fotografije iz delavnice izdelovanja stekleničk v okviru društva bolnikov z limfomom.

vir Delo.si


Sledite nam