fbpx

Stekleničke upanja za bolnike z rakom – v Večeru

Zavod MON

Zamisel se je porodila pred šestimi leti, zdaj pa je zaživela tudi pri nas Ustvarjalke iz foruma Skrinjica idej si želijo stekleničko upanja za vse, ki se zdravijo zaradi raka – Poziv k sodelovanju v…

Zamisel se je porodila pred šestimi leti, zdaj pa je zaživela tudi pri nas

Ustvarjalke iz foruma Skrinjica idej si želijo stekleničko upanja za vse, ki se zdravijo zaradi raka – Poziv k sodelovanju v vseslovenski akciji izdelovanja stekleničk

Foto: Vir: Zavod Med.Over.Net
Prispelo je že mnogo stekleničk in vsaka je izjemna, unikatna stvaritev posameznika in je narejena s srcem in željo, da v življenje nekoga drugega prinese pozitivno energijo in moč upanja.

Vse do 20. februarja letos bo Zavod Med.Over.Net zbiral tako imenovane stekleničke upanja, ki jih v tednu boja proti raku želijo podariti vsem hospitaliziranim bolnikom, ki se v naših bolnišnicah zdravijo zaradi raka. K nam je zamisel o stekleničkah upanja (zanjo pa je navdušila tudi druge obiskovalke foruma) prinesla Klavdija Kurent iz foruma Skrinjica idej, ki deluje v okviru spletnega portala Med.Over.Net. Ustvarjalke Skrinjice idej so se tako združile v neformalno skupino, ki po svojih najboljših močeh izdeluje stekleničke upanja. Rade bi jih naredile za vse bolnike z rakom, ki se trenutno zdravijo. Prav zato pa k sodelovanju pozivajo še druge.

Zamisel o steklenički upanja se je pravzaprav porodila pred šestimi leti, ko je onkološka bolnica Diana Gregorie med zdravljenjem s kemoterapijo začela z maso Fimo okraševati odpadne stekleničke zdravil, ki so ji postopoma vračala zdravje. Poklanjala jih je svojim prijateljem na onkološkem oddelku. Stekleničke so med bolniki podrle zidove tišine, jih povezale z domačimi in njihove skupne strahove spremenile v močno voljo in boj za življenje. Tako se je porodila “The Bottle of Hope”. Vsaka steklenička je izjemna, unikatna stvaritev posameznika in je narejena s srcem in željo, da v življenje nekoga drugega prinese pozitivno energijo in moč upanja. Stekleničke niso naprodaj, ampak se lahko zgolj izdelujejo in poklanjajo bolnikom z rakom. Ustvarjalke iz foruma Skrinjica idej pozivajo vse, ki bi želeli izdelati simbolno stekleničko, da pokličejo telefonsko številko Zavoda Med.Over.Net: (01/520-5050), kjer imajo še nekaj praznih stekleničk. Informacije o tem so tudi na spletni strani http://www.zavod.over.net. Izdelane stekleničke upanja bodo zbirali do 20. februarja na naslovu: Zavod Med.Over.Net, Zaloška cesta 69, 1000 Ljubljana.

Kristina Modic, nekdanja bolnica z rakom, ki je pred šestimi meseci zaključila zdravljenje malignega limfoma, o simbolnem pomenu stekleničke upanja pravi, da bolniku v procesu zdravljenja pomaga vsaka rešilna bilka, kar steklenička upanja nedvomno je. “Če ti uspe združiti naporno zdravljenje z dobro voljo, optimizmom, borbenostjo, stekleničko upanja in nekaj sreče, si gotovo na dobri poti za ozdravitev.” Stekleničke upanja bodo 4. marca razdelile najmlajšim bolnikom z rakom, v tednu boja proti raku, od 6. do 11. marca, pa še drugim bolnikom, ki se zdravijo zaradi raka.

Miša Vugrinec

Več: www.vecer.si


Sledite nam