fbpx

Stekleničke upanja za bolnike z rakom

Zavod MON

Ljubljana – Zavod Med.Over.Net je začel z akcijo Stekleničke upanja, s katero želijo vsem hospitaliziranim bolnikom, ki se zdravijo za rakom, podariti unikatno stekleničko z zdravili. Bolnik naj bi v stekleničko zapisal ali zašepetal neko…

Ljubljana – Zavod Med.Over.Net je začel z akcijo Stekleničke upanja, s katero želijo vsem hospitaliziranim bolnikom, ki se zdravijo za rakom, podariti unikatno stekleničko z zdravili. Bolnik naj bi v stekleničko zapisal ali zašepetal neko željo, ki naj bi se uresničila.

Stekleničke bodo 4. februarja poklonili najmlajšim bolnikom, v tednu boja proti raku pa še preostalim hospitaliziranim bolnikom z rakom.

K sodelovanju ste povabljeni tudi vi

Do ideje za akcijo je prišlo, ko je onkološka bolnica Diana Gregorie med zdravljenjem s kemoterapijo začela s fimo maso okraševati odpadne stekleničke zdravil. Stekleničke je začela podarjati bolnikom na Onkološkem inštitutu. Vsaka steklenička je tako unikatna stvaritev posameznika in je narejena s srcem in željo, da v življenje nekoga drugega prinese pozitivno energijo ter moč upanja. Več informacij glede same akcije in vabilo k sodelovanju najdete na spletni strani zavoda www.zavod.over.net.

Prvi prejemniki bodo najmlajši bolniki

V zavodu so se odločili, da na posebni dan stekleničke podarijo najmlajšim bolnikom, saj je letošnji teden boja proti raku posvečen prav njim. Kot že omenjeno, pa bodo prostovoljke v tednu boja proti raku, ki bo letos potekal od 6. do 11. februarja, stekleničko upanja podarili tudi vsem hospitaliziranim bolnikom po Sloveniji. Po podatkih, ki jih je Zavodu Med.Over.Net posredoval ljubljanski Onkološki inštitut, je v Sloveniji zaradi raka hospitaliziranih okoli 1000 bolnikov. (STA/Foto zavod.over.net)

Novica s podobno vsebino je bila objavljena v številnih medijih, tiskanih, TV in radijskih.


Sledite nam